Ogledni čas u SMŠ “Dr Branko Zogović”

U Srednjoj medicinskoj školi „Dr Branko Zogović“ juče je održan ogledni čas na temu “Trovanje ugljen monoksidom” i kako reagovati u tim opasnim situacijama po život i zdravlje čovjeka.

Foto: SMŠ „Dr Branko Zogović“

Čas, koji je u saradnji sa Službom zaštite i spašavanja Berane, realizovan na platou škole, a koji je imao za cilj osavremenjivanje nastavnog procesa, pripremili su i realizovali profesori praktične nastave Jelisava Lutovac i Risto Nedić sa učenicima četvrtog razreda.

Foto: SMŠ „Dr Branko Zogović“

“Ovaj čas je bio odličan primjer saradnje sa lokalnom zajednicom, odnosno Službom zaštite i spašavanja, i najbolji način demonstracije šta uraditi i kako spasiti sebe i druge u slučaju trovanja ugljen monoksidom. Profesori su teorijski objasnili, učenici simulirali trovanje, dok su vatrogasci pritekli u pomoć i pojasnili šta sve treba uraditi u tom slučaju”, kazala je profesorica Lutovac, specijalista zdravstvene njege.

Foto: SMŠ „Dr Branko Zogović“

Profesorica Lutovac je najavila nastavak saradnje sa Službom zaštite i spašavanja i uputila zahvalnost direktorici Medicinske škole Mirosavi – Miri Bojović, načelniku Službe Mikici Koraću i njegovoj dežurnoj ekipi na uspješnoj i korisnoj saradnji

Foto: SMŠ „Dr Branko Zogović“

Povezane vijesti

Pretežno sunčano, do 28 stepeni

U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano, a najviša temperatura vazduha iznosiće 28 stepeni. Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, poslijepodne