Ognjen i Srđan iz Bijeljine pješke krenuli na put do manastira Ostrog

“U slavu i čast Svetog Vasilija Ostroškog, za isceljenje svih bolesnih javila nam se želja da krenemo pod Ostrog. Sve smo sami organizovali, na put krećemo sami”, kaže hodočasnik Ognjen Lukić.

Ognjen Lukić iz Bijeljine i Srđan Mudrić iz Beograda krenuli su juče, nakon blagoslova u Hramu Sveti Pantelejmona, na hodočašće dugo 400 kilometara do manastira Ostrog, kako bi se poklonili moštima Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog.

Sa vjerom i blagoslovom nakon svete liturgije, Ognjen Lukić i Srđan Mudrić krenuli su put Ostroga, prenosi Bijeljina Danas.

Za ove hrabre mlade ljude, svaki kilometar ka Ostroškoj svetinji, je korak bliže ka duhovnom preobraženju… “U slavu i čast Svetog Vasilija Ostroškog, za isceljenje svih bolesnih javila nam se želja da krenemo pod Ostrog. Sve smo sami organizovali, na put krećemo sami”, kaže hodočasnik Ognjen Lukić.

Foto: Bijeljina Danas

“Na ovaj put sam se odlučio po pozivu moga druga iz vojske Ognjena Lukića, kome se zahvaljujem na pozivu i evo spremam se da mu se pridružim na ovom putu do manastira Ostrog. Mi idemo da se pomolimo za našu braću vojnike koji su sad na terenu, za sve naše prijatelje, porodicu, i za sve ostale koji su bolesni i gladni”, ispričao je hodočasnik Srđan Mudrić.

Na hodočašće kreću bez straha i bez mnogo razmišljanja o tome šta ih čeka na ovom duhovnom putu, ali sa planom da do Ostroga stignu za deset do petnaest dana pješačenja.

“Djelimično znamo, ali ne znam šta bih rekao, jer svašta može da se desi, ali straha nema. Idemo na Zvornik, Milići, Vlasenica, Foča, zatim na Humu, Nikšić i dolazimo pod manastir Ostrog. Ponijeli smo osnovne stvari, vreće za spavanje, rezervnu odjeću i osnovnu kozmetiku”, kaže hodočasnik Ognjen Lukić.
Odluka da krenu putem hodočašća za Ognjena i Srđana je najvažniji životni momenat, sa nadom da će ovaj duhovni izazov uspješno savladati uz molitvu i sa vjerom u Boga..

Povezane vijesti

Danas sjednica Vlade

Vlada Crne Gore danas će održati 67. sjednicu po redu. Početak sjednice zakazan je za 11 časova Sjednicu možete pratiti uživo na našem portalu