OKONČANO SUĐENJE BJELOPOLJSKIM LJEKARIMA
➡️ Objava presude 14. oktobra

Suđenje ljekarima optuženim za smrt jedne i inficiranje nekoliko beba u bjelopoljskoj Opštoj bolnici okončano je juče davanjem završnih riječi. Sudija Dragan Mrdak presudu će saopštiti 14. oktobra.

Prema optužnici, okrivljeni Tomislav Jeremić, kao direktor Opšte bolnice u Bijelom Polju, Zoran Puletić, kao načelnik Ginekološko-akušerskog odjeljenja, Haka Tahirović, kao načelnik Dječijeg odjeljenja i Odsjeka za neonatologiju, i Jela Cimbaljević, kao specijalista pedijatrije, nijesu postupali po propisima kojima se određuju mjere za suzbijanje i sprečavanje opasne zarazne bolesti.

Optuženi tvrde da nijesu krivi za teško djelo protiv zdravlja ljudi i očekuju oslobađajuću presudu. Tužilac Ljubinka Madžgalj kazala da je tokom pretresa dokazano da su optuženi ljekari izvršili djelo koje im je stavljeno na teret i zatražila da budu osuđeni po zakonu.

– Tražim da svi optuženi budu osuđeni na po godinu zatvora – rekla je Madžgalj, sa čime su se složili punomoćnici oštećenih porodica, dok su se porodice pridružile krivičnom gonjenju.

Izvor: portal Dan

Povezane vijesti

Hana Ljuca ĐAK generacije Beranske Gimnazije

Čestitke! Odlukom Nastavničkog vijeća JU Gimnazije “Panto Mališić”, za učenicu generacije za školsku 2023/24. godinu izabrana je Hana Ljuca. Ona je učenica IV-2 odjeljenja.