OLIMPIJSKI PLAMEN ZAPOČEO SVOJE PUTOVANJE DO PEKINGA

Svečano paljenje olimpijske baklje na antičkom stadionu u Olimpiji je događaj koji okuplja veliki broj ljudi međutim, ove godine je ceremonija morala da doživi neke promjene kako bi se uopšte i održala pa je tako sve prošlo iza  ”zatvorenih vrata”. Razlog tome je što se ovo mjesto nalazi u opštini leja, jednoj od najgore pogođenih epidemijom COVID-19.

Zbog toga prisustvovao je samo ograničen broj delegata, zvaničnika i novinara, a sve tradicionalne manifestacije prije samog paljenja baklje bile su otkazane.

Kao po tradiciji, vestalke su na antičkom stadionu u Olimpiji uz pomoć sunčeve svjetlosti upalile plamen na baklji koja dalje kreće na put kroz postojbinu, a prva nositeljka je zlatna grčka olimpijka u streljaštvu Ana Korakaki koja je tako postala prva žena kojoj je ukazana ova velika čast. Ulogu glavne vestalke imala je grčka glumica Hanti Georgiu.

? Olimpijski plamen počinje svoje putovanje od Olimpije do Pekinga, koji će biti domaćin Zimskih olimpijskih igara 2022. godine.

Povezane vijesti

Hana Ljuca ĐAK generacije Beranske Gimnazije

Čestitke! Odlukom Nastavničkog vijeća JU Gimnazije “Panto Mališić”, za učenicu generacije za školsku 2023/24. godinu izabrana je Hana Ljuca. Ona je učenica IV-2 odjeljenja.