OLIMPIJSKI PLAMEN ZAPOČEO SVOJE PUTOVANJE DO PEKINGA

Svečano paljenje olimpijske baklje na antičkom stadionu u Olimpiji je događaj koji okuplja veliki broj ljudi međutim, ove godine je ceremonija morala da doživi neke promjene kako bi se uopšte i održala pa je tako sve prošlo iza  ”zatvorenih vrata”. Razlog tome je što se ovo mjesto nalazi u opštini leja, jednoj od najgore pogođenih epidemijom COVID-19.

Zbog toga prisustvovao je samo ograničen broj delegata, zvaničnika i novinara, a sve tradicionalne manifestacije prije samog paljenja baklje bile su otkazane.

Kao po tradiciji, vestalke su na antičkom stadionu u Olimpiji uz pomoć sunčeve svjetlosti upalile plamen na baklji koja dalje kreće na put kroz postojbinu, a prva nositeljka je zlatna grčka olimpijka u streljaštvu Ana Korakaki koja je tako postala prva žena kojoj je ukazana ova velika čast. Ulogu glavne vestalke imala je grčka glumica Hanti Georgiu.

? Olimpijski plamen počinje svoje putovanje od Olimpije do Pekinga, koji će biti domaćin Zimskih olimpijskih igara 2022. godine.

Povezane vijesti

U Kolumbiji ubijen Žabljačanin

Pogođen je sa tri hica, a tamošnje vlasti pokušavaju da identifikuju ubice uz pomoć snimaka sa nadzornih kamera Žabljačanin S.M ubijen je juče oko podne