OMAŽ DOKTORU MILORADU BAKIĆU

?Omaž doktoru Miloradu Bakiću, koji je preminuo prošle godine održaće se u subotu 30. oktobra sa početkom u 18. časova u sali Centra za kulturu i sport Mihailo Lalić u Andrijevici.

Veče organizuje opština Andrijevica, pozdravna riječ predsjednik Opštine Željko Ćulafić, a o životu i djelu doktor Bakića će govoriti doktor u KBCCG Dragan Kastratović, Veselin Bakić, Svetislav Stijović, Petar Labudović i publicista i novinar Darko Jovović.

?Doktor Bakić je bio pet decenija u medicini i važio je za jednog od najboljih hirurga u Crnoj Gori, a i šire. Spasio je veliki broj života kako građana Berana, tako i Crne Gore.

Rođen je u Zabrđu 1947. godine. Osnovnu školu je završio u Andrijevici, Gimnaziju u Beranama, a Medicinski fakultet u Beogradu, na kome je završio specjjalizaciju iz opšte hirurgije.

Od 1980. do 1991. godine bio je šef odsjeka Traumatologije hiruškog odjeljenja, a od 1991. do 1998. godine obavljao je dužnost direktora Opšte bolnice u Beranama.

Odlikovan je ordenom rada sa srebrnim znacima, a dobitnik i brojnih plaketa i priznanja.

Godine 1997. dobio je Nagradu 21. jul, najveće priznanje Opštine Berane, a dobitnik je i navećeg priznanja Opštine Andrijevica, Nagrade 17. jul.

Bio je član Predsjedništva društva ljekara Crne Gore i predsjednik Komisije za etička i pravna pitanja Ljekarske komore Crne Gore.

Više puta je biran za poslanika Skupštine Crne Gore, a bio je i poslanik u Saveznoj skupštini. Bio je potpredsjednik Socijalističke narodne partije (SNP).

Ostao je posvećen liječenju građana i nakon penzionisanja. Od njega su u beranskoj bolnici imali priliku da uče mladi hirurzi.

Bio je na čelu tima bolnice koji je, važno je napomenuti, bio poznat po tome da je sastavio pet srca, nakon teških povreda, i četiri života spasio. O ovim podvizima pisali su domaći i mediji u regionu.

Opširnije na našem portalu ? budiminfo.me

Povezane vijesti

Đorđije Radivojević đak generacije

Đorđije je učenik 4-1 odjeljenja, čija je razredna profesorica filozofije Milica Novović Odlukom Nastavničkog vijeća JU Gimnazije “Panto Mališić”, za učenika generacije za školsku 2022/23.

Nepostojeća kritika nepostojećeg programa

Sveukupno, oko 386.000 punoljentih građana Crne Gore, koji znate već, imaju pravo glasa, bivaju bombardovani programom koji zvanično – NE POSTOJI Analizirati ekonomske programe partija