OO SNP i OO Demokrate Andrijevica: Podnosioci inicijativa žele da anuliraju činjenicu da se trenutno na području Andrijevice realizuju projekti vrijedni preko dva miliona eura

„Građani Andrijevice uviđaju da političke strukture koje su inicirale inicijative o smjeni opštinskih čelnika (Predsjednika Opštine Andrijevica i SO Andrijevica) ovih dana rone krokodilske suze zbog činjenice da je Vlada Crne Gore našoj Opštini opredijelila milion eura za unapređenje lokalne infrastrukture“

„Postalo je više nego očigledno da inicijative o smjeni predsjednika opštine Andrijevica i predsjednika Skupštine opštine od strane predstavnika DPS-a i nekoliko „odmetnutih“ odbornika imaju za cilj stvaranje neke nove skupštinske većine i omalovažavanje dobrih rezultata koje u poslednje vrijeme postiže lokalna vlast“, stoji u zajedničkom saopštenju za javnost povodom inicijativa o smjeni predsjednika Opštine Andrijevica i predsjednika Skupštine Opštine Andrijevica.

Ističu da se da primijetiti da je podnosiocima pomenutih inicijativa zasmetalo to što se na području opštine Andrijevica izvode brojni radovi u cilju stvaranja boljih uslova za život lokalnog stanovništva.
„Vjerovatno ne mogu da se pomire sa činjenicom da je za vrijeme aktuelne lokalne vlasti asfaltirano znatno više puteva u našoj opštini nego za vrijeme vladavine DPS-a. Podnosioci naznačenih inicijativa kroz političku priču o navodnim zloupotrebama čelnika Opštine žele da anuliraju činjenicu da se trenutno na području Andrijevice realizuju projekti vrijedni preko dva miliona eura. Vjerovatno ne mogu da shvate da više jedna uska grupa ljudi ne može da, kroz spovođenje određenih poslova, ubrira za sebe pozamašne benefite i tako stvara ogromno bogatstvo na račun državnog novca, a sve prko leđa osiromašemog naroda“ navode u saopštenju.

Dodaju dalje da je taj osiromašeni narod, kako kažu, i svaki, ioale, dobronamjerni građanin uviđa kako političke strukture koje su inicirale inicijative o smjeni opštinskih čelnika ovih dana rone krokodilske suze zbog činjenice da je Vlada Crne Gore našoj Opštini opredijelila milion eura za unapređenje lokalne infrastrukture.

„Postaje jasno da te grupe žele da smijene opštinske čelnine kako bi se dočepale tog miliona i krčmile ga kako njima odgovara. Poručujemo da će taj milion biti upotrijebljen za ono zašta je i namijenjen, iako bi oni voljeli da taj novac završi u privatne džepove, ili da se preko smjene opštinskih čelnika, stavi van funkcije. Zato bi bilo bolje da se podnosioci pomenutih inicijativa, umjesto političkih podmetanja i iznošenja neistina, zapitaju zašto su svojim neizglasavanjem odluka o naknadama za korišćenje pristupnih putevima budžet Opštine oštetili za 200 hiljada eura“ ističu u zajedničkom saopštenju OO SNP Andrijevica i Demokrate Andrijevica.
Poručuju da govore jezikom stvarnih i argumentovanih činjenica, a ne jezikom lažnih optužbi, kako to čine podnosioci inicijativa za smjenu opštinskih čelnika. Uostalom, pozivaju da dokažu ko je iz aktuelne vlasti i na koji način pribjegavao zloupotrebama koje imputiraju, „a mi svakako imamo dosta materijala da dokažemo kavkvim se sve nezakonitim radnjama služila andrijevička DPS elita zajedno sa satelitima koji im i danas stoje na usluzi“ zaključuju iz Opštinskog Odbora SNP-a Andrijevica i Opštinskog Odbora Demokratske Crne Gore Andrijevica.

Povezane vijesti

Danas sjednica Vlade

Vlada Crne Gore danas će održati 67. sjednicu po redu. Početak sjednice zakazan je za 11 časova Sjednicu možete pratiti uživo na našem portalu

Lokalna turistička organizacija obilježila Svjetski dan turizma

Direktor lokalne turističke organizacije Ivan Radević je čestitao svim turističkim poslenicima Svjetski dan turizma Turistička organizacija Berane je skromnim gestom- doniranjem majica Službi zaštite i spašavanja, obilježila Svjetski dan