OPŠTINA BERANE NASTAVLJA SA PRIMJERIMA DOBRE PRAKSE: OBEZBIJEĐENI UDŽBENICI ZA ĐAKE NIŽE MUZIČKE ŠKOLE

Opština Berane za školsku 2021/2022. godinu obezbijedila je besplatne udžbenike za đake Niže muzičke škole. Tom prilikom ovu školsku ustanovu posjetili su potredsjednik Opštine Darko Stojanović i zamjenik sekretara Sekretarijata za opštu upravu Mladen Stijović, sa saradnicama.  Udžbenici su obezbijeđeni za 167 đaka od prvog do četvrtog razreda.

Potpredsjednik Darko Stojanović kazao je da se već treću godinu zaredom družimo sa đacima Niže muzičke škole kroz akciju kupovine udžbenika i izrazio uvjerenje da će se ta praksa i ubuduće nastaviti. Opština Berane, naglašava Stojanović,  prva je opština u Crnoj Gori koja je sprovela akciju kupovine udžbenika za sve đake osnovnih škola sa teritorije opštine, ne izuzimajući ni Nižu muzičku školu. Tako  lokalnoj samoupravi  najveća satisfakcija predstavlja to što su i druge opštine preuzele primjer dobre prakse, a od ove godine i država Crna Gora,  tako da će svakom osnovcu biti olakšano sticanje osnovnog obrazovanja, koje predstavlja temelj u životu svakog od nas.

FOTO : Opština Berane

Mladen Stijović pozdravio je prisutne đake i profesorice, i  istakao da Opština Berane i ove godine,  kada svjedočimo teškoj situaciji izazvanoj virusom Korona, misli na svoje najmlađe. Tako i ove godine lokalna samouprava nije zaboravila polaznike i đake Muzičke škole. Poželio im je srećan početak nove školske godine sa željom da uče , pjevaju i sviraju najljepše note, kazao je Stijović.

FOTO : Opština Berane

Direktorica Muzičke škole Milena Zonjić zahvalila se Opštini Berane na značajnoj donaciji, koja predstavlja veliku olakšicu i za đake i roditelje.  Kako je kazala, ove godine imaju 29 prvaka, dok školu trenutno pohađa ukupno 282 učenika, od kojih  47 pripada odjeljenju u Plavu.

FOTO : Opština Berane

Ispred Opštine Berane u  posjeti ovoj obrazovnoj ustanovi bile su i Irina Zečević, šefica PR Biroa i  Milica Račić , savjetnica u  Sekretarijatu za opštu upravu i društvene djelatnosti.

Povezane vijesti