Opština Berane obnavlja table i brojeve i postavlja nove

Opštinske službe su ubrzale i završile proces

Opština Berane, obnovila je i sprovela popis novih stambenih i poslovnih objekata u pet gradskih mjesnih zajednica, Novo naselje, Park, Stari grad, Lim i Hareme, kojim je obuhvaćeno 2.250 objekata i kojima su dodijeljeni brojevi.

„U 24 ulice Mjesne zajednice ‘Novo naselje’ popisano je 630 objekata, a rješenjem su određena 524 broja. U MZ ‘Park’, u 18 ulica, popisano je 426 objekata i određeno rješenjem 407 brojeva. U MZ ‘Stari grad’, u 17 ulica i na jednom trgu popisano je 245 objekata i rješenjem određeno 227 brojeva. U 22 ulice koje pripadaju MZ ‘Lim’ popisano je 606 objekta, od kojih je rješenjem određeno 598 brojeva, dok je u MZ ‘Hareme, u šest ulica, popisano 343 objekta, od čega je njih 339 rješenjem dobilo brojeve.“ saopštili su iz Sekretarijata za komunalno-stambene poslove i zaštitu životne sredine.

I dodali da su Rješenja objavljena na sajtu i na oglasnoj tabli Opštine Berane. Takođe, dostavljena su i državnim organima na dalje postupanje i to Upravi za katastar i državnu imovinu Crne Gore, PJ Berane, Ministarstvu unutrašnjih poslova PJ Berane, Upravi za statistiku, odnosno Monstatu. Po jedan primjerak svakog rješenja dostavljen je Agenciji za izgradnju i razvoj Berana, kako bi preduzeli radnje iz svoje nadležnosti i postavili table na terenu.

„Popisivanje stambenih i poslovnih objekata na teritoriji opštine Berane će se nastaviti i u prigradskim i seoskim područjima na novim objektima i obnoviti na starim. Zahvaljujući Opštinskim službama ubrzan je i završen proces“ kazao je predsjednik Opštine.

Povezane vijesti

Uhapšena Direktorica ASK-a Jelena Perović?

Direktorica Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelena Perović uhapšena je danas u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO)? Službenici SPO ušli su jutros sa nalogom za

Pretres u prostorijama ASK-a

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) ušli su jutros sa nalogom za pretres u zgradu Agencije za sprječavanje korupcije (ASK). SPO je blokirao zgradu i u