Opština Berane u proteklih osam godina na najbolji način vodila brigu o mladima i bila primjer drugim opštinama

Opština Berane je sedmu godinu zaredom, priredila svečanost dodjele nagrada i priznanja za oko 190 najuspješnijih učenika osnovnih i srednjih škola sa područja naše opštine za školsku 2021/2022. godinu

Svječana dodjela nagrada za najbolje učenike osnovnih i srednjih škola počela je prije sedam godina. U trenutku kada se lokalna vlast borila sa svim dugovima koje su zatekli, mislili su na svoje najbolje đake, na mladost, na obrazovanje.

Foto: Opština Berane 2017.

Svojim ste radom, zalaganjem i postignutim rezultatima dali obavezu da organizujemo dan posvećen vašim uspjesima, svečanost posvećenu promociji znanja“, kazao je u obraćanju prisutnima 2015. godine na dodjeli nagrada, tadašnji predsjednik opštine Dragoslav Šćekić.

Dodjela priznanja i nagrada najuspješnijim učenicima jedna je od najboljih stvari koju je Opština Berane mogla napraviti. Naši učenici imaju pravo da budu nagrađeni za znanje. Učenici su ponos našeg grada.

Foto: Opština Berane 2017.

Opština Berane je tada u teškom period, nakon svih onih velikih dugova koje su zatekli nakon DPS režima, uspjela da stvori uslove i nagradi znanje i da uradi sve ono što ima svrhu boljeg obrazovnog procesa.

Od 2014. godine počele su promjene na bolje, ulagalo se u mladost i obrazovanje, rad i učenje se nagrađivalo, dodjeljivane su stipendije, besplatni udžbenici, nagrade najboljim učenicima, takmičarima, sportistima, poljoprivrednicima, preduzetnicima, svemu tome se vratila smisao i svečana forma. A naši najbolji đaci, studenti, njihovi roditelji sa nestrpljenjem čekaju i raduju se tom svečanom danu koji je Opština Berane uvijek sa ponosom organizovala.

Foto: Opština Berane 2019.

Današnji događaj dokaz je da uspjesi naših najboljih učenika nisu bili nezapaženi.

Potezi koje su povukli u proteklom periodu, a prije svega aktivnost dodjele besplatnih udžbenika za učenike osnovnih škola, dodjele godišnjih stipendija za studente talente i druge vidove podrške svim školama u nastojanju da iz dana u dan povećaju učešće i pokažu primjer drugim opštinama kako se treba odnositi prema mladim ljudima i kako se podstiče i nagrađuje obrazovanje.

Foto: Opština Berane 2021.

Dragoslav Šćekić je 2017. godine na svječanoj dodjeli nagrada istakao da su nagrađeni učenici budućnost Berana i izrazio nadu da oni neće zaboraviti da su svoje prve uspjehe i znanje stekli baš u Beranama.

Ove nagrade su samo simboličan znak pažnje i potvrda da lokalna uprava brine o obrazovanju mladih ljudi i pruža podršku talentovanim i vrijednim učenicima“, naglasio je Šćekić tada.

Opština Berane je u proteklih osma godina vodila brigu o svojim najmlađim sugrađanima na najbolji mogući način, ukazivala im povjerenje, podsticala i nagrađivala njihov rad.

Povezane vijesti