Opština – OSCG: Podrška projektu besplatne škole odbojke

Radnoj posjeti Opštini Berane danas su boravili predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore, g-din Cvetko Pajković i g-din Igor Vušurović, saradnik za razvoj odbojke u OSCG.

Potpredsjednik Opštine, g-din Darko Stojanović je pozdravio akciju OSCG koja se tiče promocije odbojke u školama na sjeveru Crne Gore i iskazao spremnost podrške istoj i istovremeno upoznao predstvnike OSCG sa stanjem u oblasti sporta i sportske infrastrukture u opštini Berane.

Predsjednik OSCG g-din Cvetko Pajković je izložio projekat besplatne škole odbojke, koji je u koordinaciji sa Upravom za sport i mlade Vlade Crne Gore i Ministarstvom prosvjete, nauke, kulture i sporta, obezbijedio besplatne termine i učešće i 14 profesora fizičkog vaspitanja koji će sprovoditi treninge u cilju osmišljavanja novih muških odbojkaških klubova za osam opština na sjeveru Crne Gore.

Saradnik za razvoj odbojke u OSCG g-din Igor Vušurović je istakao važnost animiranja i stvaranja muških odbojkaških klubova, jer je odbojka kao sportska disciplina veoma kompleksna a smatra da potencijama među mladima i da ga treba iskoristiti.

V.d. sekretara Sekretara za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO, g-din Damjan Ćulafić je izrazio zadovoljstvo današnjiim sastankom i pozdravio ovu akciju. Uvjeren je da će Opština svoju spremnost iskazati kroz podršku ovom projektu.

Sastanku je prisustvovala i šefica Kabineta predsjednika Opštine, Dubravka Jovančević.

Povezane vijesti