Opštine Berane i Vrbas potpisale Povelju o saradnji i bratimljenju

Manifestaciji „Oči zbore što im srce veli“, kojom je obilježena osma decenija kolonizacije iz Crne Gore, u Svečanoj sali „Barok“ u Vrbasu, prisustvovala je delegacija Opštine Berane. Tom prilikom predsjednik Opštine Berane, Tihomir Bogavac i predsjednik Opštine Vrbas Predrag Rojević potpisali su Povelju o saradnji i bratimljenju između ova dva grada.

„Opština Vrbas (Republika Srbija) i Opština Berane (Crna Gora) odlučile su da uspostave trajnu saradnju i da se bratime“- navedeno je u Povelji.

„Zajednička namjera naše dvije opštine je da učvrstimo uzajamno prijateljstvo i saradnju kako bi se doprinijelo ukupnom napretku obije bratske opštine. Naš cilj je da saradnjom i razvojem bratskih odnosa doprinesemo daljem nastavku i obogaćivanju prijateljskih veza i saradnje naših građana, očuvanju zajedničkih vrijednosti, tradicije, kulture i običaja, sa ciljem daljeg razvoja naših lokalnih samouprava u svim oblastima života i rada“- istakli su predsjednici ove dvije sada pobratimske opštine.

Svečanosti je prisustvovalo preko pet stotina zvanica, među kojima su predsjednik pokrajinske vlade Igor Mirović, sveštenstvo, ambasadori, konzul Crne Gore, predsjednici opština iz Republike Srbije i Crne Gore.

Povezane vijesti