Otvaranje Žičare „Kotor – Lovćen“ 14. avgusta

22 minuta uživanja!

Boka i Lovćen, neizreciva ljepota i konačno dostupna trasa koja otvara pogled na nasvakidašnji spoj mora i kamena.

Ostalo je još svega par dana do 14. avgusta i otvaranja Žičare „Kotor – Lovćen“, a mi vam donosimo najvažnije informacije o 22 minuta vaše nezaboravne vožnje!

Gdje se nalazi stanica za ukrcaj?

Na svega par stotina metara od Jadranske magistrale, neposredno pred ulazak u tunel Vrmac je locirana stanica Dub. https://kotorcablecar.com/location

Parking je prostran i može da primi preko 300 automobila, tako da ukoliko dolazite automobilom nema razloga za brigu. Osim toga, u okviru kompleksa Dub dostupni su i Tasting bar, La Parisienne, suvenirnica i ostali sadržaji vrijedni vaše pažnje, zato zastanite i obiđite donju stanicu.

Žičara Kotor-Lovćen

Sada o pogledu…

Najkraće rečeno, 22 minuta čistog užitka! Pogled na zaliv Boke Kotorske, poluostrvo Vrmac, tvrđavu Goražda pa sve do plaže Jaz i otvorenog mora, te jedinstveni obronci planine Lovćen. Bez obzira na doba dana, ljepota jedinstvene Boke ostavlja bez daha.

Gondole pružaju mogućnost užitka u 360° pogledu, sa zaštitnim staklima visoke transparentnosti. Dovoljno su prostrane, pa ćete i u uslovima pune popunjenosti imati osjećaj komocije i privatnosti.

Na vrhu – uživanje u svježini vazduha i prirodi

Kada stignete na Gornju stanicu Kuk, tu vašoj avanturi nije kraj, pa odaberite predah u restoranu sa fantastičnim pogledom ili aktivni odmor. U okviru kompleksa žičare nalaze se dva kilometra pješačkih staza, vidikovci, ali i organizovane hiking i biking ture. Isplanirajte i odlazak do Cetinja, Mauzoleja, Ivanovih korita … Ne žurite, sve do posljednjeg spuštanja gondola u 21h i uživajte u prizoru zalaska sunca!

Brojne cjenovne povoljnosti za posjetioce

Za vožnju žičarom u jednom smjeru za odrasle potrebno je izdvojiti 13 eura, dok je cijena povratne karte 23 eura. Cijene dječijih karata su značajno niže, pa vožnja žičarom u jednom smjeru košta sedam eura, odnosno 12 eura za oba smjera. Za djecu mlađu od dvije godine predviđena je gratis vožnja. Povoljnosti su definisane i za OSI, pa će cijena karte u jednom smjeru iznositi 7 eura, odnosno 12 eura za oba pravca.

Važno je da znate i ove informacije. Dužina Žičare „Kotor-Lovćen“ je 3.900 metara, a visinska razlika 1.316 metara. Vožnja traje 22 minuta u oba pravca, a maksimalna brzina je 6 m/s. Gondola ima 48, a mogu da prime 10 putnika.

Prva komercijalna vožnja Žičarom „Kotor-Lovćen“ planirana je za 14. avgust u 10h

(Dan)

Povezane vijesti