OTVOREN POZIV ZA OBUKU WILDLIFE VODIČA

Otvoren je poziv za prijavljivanje za Program
obuke za wildlife vodiče.

Poziv je otvoren za sve zainteresovane iz opština Berane, Petnjica, Rožaje, Bijelo Polje i Pljevlja, koji se za Program obuke mogu prijaviti na mail lejla.abdic@czip.me dostavljanjem ličnih podataka i motivacionog pisma najkasnije do 22. oktobra 2021. godine do 16 časova.

Troškovi puta, smještaja i ishrane za treninge pokriveni iz budžeta projekta, a prijavljeni su u obavezi da prisustvuju svim treninzima, kako bi dobili sertifikat o pohađanju Programa obuke za wildlife vodiče.

U okviru Programa obuke, biće organizovana četiri tematska treninga kroz koje će učesnici biti obučeni za vođenje tura koje uključuju posmatranje ptica, sisara, ljekovito bilje i gljive. Obuke će biti organizovane u Crnoj Gori i Srbiji u proljećnim, ljetnjim, jesenjim i zimskim uslovima. Prva obuka će biti organizovana najvjerovatnije već u prvoj sedmici novembra.

Program obuke za specijalizovane wildlife vodiče u okviru Hu Hu projekata -Tragovima sova i drugih divijih vrsta organizuje Centar za zaštitu i proučavanje ptica u saradnji sa projektnim partnerima, a koji se implementira uz finansijsku podrsku EU u okviru lpA Programa prekogranične saradnje Srbija – Crna Gora 2014-2020. i uz kofinansiranje Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija Crne Gore.

Foto: pixabay

Povezane vijesti

Pretežno sunčano, do 28 stepeni

U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano, a najviša temperatura vazduha iznosiće 28 stepeni. Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, poslijepodne