OTVORENA EVROPSKA NEDELJA SPORTA U LJUBLJANI

➡️U PERIODU OD 23-30. SEPTEMBRA ĆE SE OBJELEŽITI I U CRNOJ GORI

Direktor Uprave za sport i mlade, Vasilije Lalošević, danas je sa savjetnicom u Odsjeku za sport, Jovanom Vujošević, prisustvovao ceremoniji otvaranja Evropske nedjelje sporta u Ljubljani koja će se u periodu od 23 – 30. septembra obilježiti i u Crnoj Gori.

Navedenom događaju je prisustvovala Marija Gabriel, evropska komesarka za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje, mlade i sport, sa kojom je Lalošević razgovarao o cilju ove inicijative i planovima Uprave za sport i mlade po pitanju realizacije navedenog projekta u Crnoj Gori.

Uprava za sport i mlade će uz tehničku podršku Atletskog saveza Crne Gore, Studentskog sportskog saveza, SRD Road Runners Montenegro i KK ,,Boys”, a pod pokroviteljstvom Evropske komisije organizovati 4 centralna događaja koja će se održati u Podgorici, Budvi i Baru.

Podršku ovom projektu je dao i Miroslav Cerar, jedan od najistaknutijih sportista bivše Jugoslavije. On je osvajač više olimpijskih i svjetskih medalja u gimnastici i svojim prisustvom je uveličao navedeni dogadjaj.

Povezane vijesti