OTVORENA EVROPSKA NEDELJA SPORTA U LJUBLJANI

➡️U PERIODU OD 23-30. SEPTEMBRA ĆE SE OBJELEŽITI I U CRNOJ GORI

Direktor Uprave za sport i mlade, Vasilije Lalošević, danas je sa savjetnicom u Odsjeku za sport, Jovanom Vujošević, prisustvovao ceremoniji otvaranja Evropske nedjelje sporta u Ljubljani koja će se u periodu od 23 – 30. septembra obilježiti i u Crnoj Gori.

Navedenom događaju je prisustvovala Marija Gabriel, evropska komesarka za inovacije, istraživanje, kulturu, obrazovanje, mlade i sport, sa kojom je Lalošević razgovarao o cilju ove inicijative i planovima Uprave za sport i mlade po pitanju realizacije navedenog projekta u Crnoj Gori.

Uprava za sport i mlade će uz tehničku podršku Atletskog saveza Crne Gore, Studentskog sportskog saveza, SRD Road Runners Montenegro i KK ,,Boys”, a pod pokroviteljstvom Evropske komisije organizovati 4 centralna događaja koja će se održati u Podgorici, Budvi i Baru.

Podršku ovom projektu je dao i Miroslav Cerar, jedan od najistaknutijih sportista bivše Jugoslavije. On je osvajač više olimpijskih i svjetskih medalja u gimnastici i svojim prisustvom je uveličao navedeni dogadjaj.

Povezane vijesti

Lekić izlazi na crtu Đukanoviću?

Partiјe pobјednice na izborima 20. avgusta 2020. godine očigledno smatraјu da sadašnji predsјednik Crne Gore Milo Đukanović predstavlja naјveću smetnju konstituisanju njihove vlasti Dio parlamentarne