Otvorena izložba COK-a u galeriji RTCG: Izložba predstavlja početak najavljivanog projekta izgradnje Olimpijske kuće u Podgorici

„Ovo je i svjedočanstvo partnerskog odnosa Ministarstva sporta i mladih i nacionalnog Olimpijskog komiteta, sa kojim neumorno radimo kako bismo našim sportistima pružili resurse i prilike koji su im potrebni za postizanje vrhunskih rezultata na međunarodnoj sceni”

Ministarstvo sporta i mladih

Izložba olimpijskih eksponata – baklji, simbola olimpizma i olimpijskog pokreta sa Ljetnjih i Zimskih igara, te fotografija olimpijskih timova Crne Gore, kao i našeg najvećeg dostignuća, srebrne medalje iz Londona 2012. godine, otvorena je u galeriji Radio i Televizije Crne Gore.

Ministarstvo sporta i mladih

Svečanosti je prisustvovao potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih, Dragoslav Šćekić, direktor Direktorata za sport, Zoran Jojić, kao i državni sekretar u Ministarstvu sporta i mladih, Vladimir Obradović.

Ministarstvo sporta i mladih

“Sve predstavljeno na ovoj izložbi izvor je ogromnog ponosa za Crnu Goru. Ovo je i svjedočanstvo partnerskog odnosa Ministarstva sporta i mladih i nacionalnog Olimpijskog komiteta, sa kojim neumorno radimo kako bismo našim sportistima pružili resurse i prilike koji su im potrebni za postizanje vrhunskih rezultata na međunarodnoj sceni”, kazao je, prilikom otvaranja izložbe, direktor Jojić.

Ministarstvo sporta i mladih

On je najavio da izložba predstavlja početak ranije najavljivanog projekta izgradnje Olimpijske kuće u Podgorici.

Predsjednik COK-a, Dušan Simonović, kazao je da izložba svjedoči o istoriji i nasleđu Olimpijskih igara i predstavlja trenutak velikog ponosa za našu naciju, te da je to svojevrsna riznica uspomena koja priča priču o posvećenosti naših sportista i sportistkinja, njihovom radu i neumornom traganju za izvrsnošću na svjetskoj sceni.

Posjetioci su mogli vidjeti olimpijsko srebro naših rukometašica iz Londona, kao i muzejsku postavku baklji sa Ljetnjih i Zimskih Olimpijski igara, te izložbu fotografija u čast Olimpijskog tima Crne Gore.

Izložba će biti otvorena do 26. februara.

Povezane vijesti