OTVORENA IZLOŽBA SLIKA DR MUKOVIĆA U SPOMEN KUĆI VOJVODE GAVRA VUKOVIĆA

U Spomen – kući „Vojvoda Gavro Vuković“ otvorena je izložba slika dr Rifata Mukovića.

Muković radi u Domu zdravlja Rožaje kao specijalista ORL, ali pored medicine dugi niz godina bavi se i slikarstvom. Ljubiteljima likovne umjetnosti u Beranama predstavio se sa izložbom akvarela. Osim akvarela istražuje i kombinovane tehnike . Radi crtež i uljani pastel. Do sada je imao dvije samostalne i više kolektivnih izložbi.

Otvarajući izložbu, potpredsjednik Opštine Berane Darko Stojanović, istakao je da Muković kao zaljubljenik u prirodu, slika proplanke i predjele rodnog Biševa, ali i okoline Rožaja i sjevera Crne Gore.

„Tragajući za sopstvenim slikarskim izrazom, izbjegava sušto kopiranje prirode, već unosi autentični ekspresivni likovni izraz sa upadljivim tamnim, razigranim konturnim linijama u crtežu, nasuprot nježnim, prozračnim, kolorističkim skladovima. Pored pejzaža, umjetnik iskazuje interesovanje i za figuraciju“ kazao je Stojanović, naglašavajući da on znalački, sa malo linija, osmišljava svaki pokret, izražavajući senzibilitet i sklad ženskog tijela.

Organizator izložbe je JU Centar za kulturu, pod pokroviteljstvom Opštine Berane. Program je vodila Maja Lutovac, organizatorka kulturnih aktivnosti u Centru za kulturu.

Izložba će biti otvorena do kraja novembra od 7 – 15 časova.

Povezane vijesti

Pretežno sunčano, do 28 stepeni

U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano, a najviša temperatura vazduha iznosiće 28 stepeni. Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, poslijepodne