PARAOLIMPIJAC FILIP RADOVIĆ DOPUTOVAO U CRNU GORU

Filip Radović, stonoteniser i osvajač bronzane medalje na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, doputovao je jutros u Crnu Goru.

Dočekali su ga rodbina, prijatelji i navijači na podgoričkom aerodromu, a među okupljenima bili su i predsjednik Crnogorskog olimpijskog komiteta Dušan Simonović, direktor Uprave za sport i mlade Vasilije Lalošević.

Radović se zahvalio svima koji su ga dočekali, kazao da mu je podrška bila velika u teškim trenucima i da bez njih ne bi mogao da ostvari ovaj rezultat.

Naglasio je da je u Tokiju imao malo vremena da proslavijer ih je čekao ekipni dio takmičenja u kojem se nijesu baš proslavili ali da je svakako ovo veliki uspjeh za Crnu Goru, paraolimpijski pokret i njega.

Za kraj je dodao da je ova medalja kao i doček nešto za šta svi sportisti treniraju i o čemu sanjaju, a njemu se taj san ostvario. Nekoliko dana mu je ostalo za proslavljanje medalje, a onda se vraća u salu, treninzima i čeka ga naredni paraolimpijski  ciklus – Pariz 2024.godine.

Osvajanjem bronzanog odličja na Paraolimpijskim igrama Radović je samo potvrdio kvalitet.

U dosadašnjoj karijeri može da se pohvali i sa četiri evropske medalje, a naredni izazov je Svjetsko prvenstvo koje je zakazano za 2022. godinu.

Piše : Budim info

Povezane vijesti

U Kolumbiji ubijen Žabljačanin

Pogođen je sa tri hica, a tamošnje vlasti pokušavaju da identifikuju ubice uz pomoć snimaka sa nadzornih kamera Žabljačanin S.M ubijen je juče oko podne