Patrijarh Porfirije podijelio božićne paketiće djeci: Budite dobri prema svima

„Radujemo se svi što smo ovdje u Hramu Svetog Save koji je zastupnik naš pred Bogom, on se moli za nas i pomaže nam da mi budemo dobri, da svakoga dana budemo sve bolji i bolji..“

Patrijarh srpski Porfirije podijelio je u kripti Hrama Svetog Save božićne paketiće djeci bez roditeljskog staranja iz Doma u Zvečanskoj, učenicima škola pri beogradskim bolnicama i mališanima iz porodica sa više djece.

„Radujemo se svi što smo ovdje u Hramu Svetog Save koji je zastupnik naš pred Bogom, on se moli za nas i pomaže nam da mi budemo dobri, da svakoga dana budemo sve bolji i bolji, da budemo dobri prema svojim mamama i tatama, da budemo dobri između sebe, da budemo dobri prema svima“, rekao je patrijarh Porfirije.

Naveo je da se Sveti Sava, kao i mi, uvijek raduje najvećem i najljepšem događaju, najuzvišenijem rođenju – rođenju Hristovom.

„Ja vam svima čestitam praznik rođenja Hristovog i želim da vas Bog blagoslovi, da vas sve blagoslovi Isus Hristos i da znate da vas on sve voli i kad nemate kome da se obratite, kad ste tužni i kad ste neraspoloženi zbog bilo čega, obratite se njemu i budite sigurni da on ne samo da će čuti vaše riječi, pogotovo ako su te riječi molitva, nego će brzo odgovoriti i sigurno pomoći pod uslovom da to što tražite od njega bude dobro“, istakao je patrijarh.

Patrijarh je sve prisutne pozdravio i čestitao predstojeći praznik riječima: „Hristos se rodi“.

Patrijarh srpski Porfirije je prije početka zvanične ceremonije razgovarao sa djecom, te ih blagoslovio, a ceremonija je otpočela božićnom pjesmom u izvođenju dječjeg hora „Slavujčići“.

Vjersko dobrotvorno starateljstvo Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke u saradnji sa Hramom Svetog Save već šestu godinu zaredom organizuje ovo darivanje, nadovezujući se na Hristove reči: „Pustite djecu da dolaze k meni, jer takvih je carstvo Božje“.

Povezane vijesti

Vlada smijenila Brđanina

Premijer rekao da će zadužiti ministra unutrašnjih poslova da raspiše „javni poziv za v.d. direktora“ policije od 4. do 10. marta!? Vlada je večeras, na