Patrijarh Porfirije predvodio litiju u Herceg Novom

Srpski patrijarh je blagoslovio vjernike u bjesedi poslije liturgije, poželjevši da im Bog „podari mir, radost i ljubav, jedinstvo u vjeri, ljepoti i radosti“

Patrijarh srpski Porfirije je u 18 sati u Herceg Novom održao večernju litiju povodom praznika Uspenja Presvete Bogorodice, a od 20.30 će prisustvovati predstavljanju izabranih djela blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija.

Patrijarh je jutros na slavu manastira Savina služio liturgiju u ovom manastiru kod Herceg Novog.

Sasluživali su mu mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, episkopi pakračko-slavonski Jovan, dalmatinski Nikodim i toplički i izabrani šabački Jerotej, sveštenstvo i sveštenomonaštvo iz više eparhija Srpske pravoslavne crkve, uz molitveno učešće vernika, saopštila je Mitropolija crnogorsko-primorska.

Srpski patrijarh je blagoslovio vjernike u bjesedi poslije liturgije, poželjevši da im Bog „podari mir, radost i ljubav, jedinstvo u vjeri, ljepoti i radosti“.

Svečana akademija u čast 640. godišnjice od osnivanja Herceg Novog, biće održana sjutra uveče, 29. avgusta, od 19.30 časova na Kanli kuli, nakon čega će uslediti program „Đedov sabor – Od Dunava do mora sinjega“, posvećen uspomeni na mitropolita Amfilohija, koji će otvoriti patrijarh Porfirije.

Povezane vijesti