Patrijarh Porfirije: Vjera je sve ono što jesmo.Vjera je stvar srca i u vjeri nema kalkulacija

„Mi ne treba da se mijenjamo, mi samo treba da budemo to što jesmo, onakvi kakve nas je Bog proizveo, ikone Bojže, stvoreni po slici i prilici Božjoj“

Vjera nije stvar inteligencije, informacija i čitanja knjiga. Vjera je sve ono što jesmo.Vjera je stvar srca i u vjeri nema kalkulacija, napisao je Patrijarh Porfirije na instagram nalogu.

„Ugledajmo se na mnoge svetinje Božije i podvižnike kakvih ima i u ovom gradu, možda i u napem komšiluku, ali mi često zaslijepljeni egoizmom, samoljubljem, zatvoreni za druge, to ne primjećujemo. Ima ih svuda oko nas. Gdje god ima smirenja, gdje god ima svijesti o tome da nam je Bog potreban, tu ima puteva svetiteljskih, tu ima koraka svetitelja. Na to smo pozvani i nije neophodno, kao što smo rekli, da promijenimo mjesto,da promijenimo ambijent, da očekujemo da se nešto izvan nas mijenja“, kazao je Patrijarh.

Kako ke istakao, mi ne treba da se mijenjamo, mi samo treba da budemo to što jesmo, onakvi kakve nas je Bog proizveo, ikone Bojže, stvoreni po slici i prilici Božjoj.

„Mi samo treba da spriječimo svaku vrstu zla, zle pomisli, zle riječi, zla djela i postupanja da uđu u naša srca, u naše biće. Treba samo da čuvamo ono što nam je Bog dao, da čuvamo sebe onakve kakve nas je Bog stvorio, a onda čemo spontano i prirodno rasti u ljubavi prema Njemu i prema svojim bližnjima“ zaključio je u objavi.

Povezane vijesti