„Patriotske igre“ – nova imovina koja je sakrivena od javnosti

„Patriotske igre“ Vuksanović Stanković – nova imovina koja je sakrivena od očiju javnosti

Poslanica SDP-a, Draginja Vuksanović Stanković, supruga bivšeg Vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, dobila je kredit od 10.000 evra za „rješavanje stambenog pitanja“ od strane Univerziteta Crne Gore.

Naime, Univerzitet je 30.12.2020. godine dodijelio 430.000 evra akademskom osoblju „za rješavanje stambenih potreba zaposlenih“ iako većina ima stan i živi u novogradnji.

Da pravila igre nijesu bila ista za sve zaposlene na Univerzitetu, najbolje pokazuje činjenica da pojedini koji obavljaju funkciju u toj državnoj ustanovi, a rade i do skoro pola vijeka, nijesu dobili ništa, već žive čak i u privatnom smještaju.

Prema finansijskim podacima, koji datiraju iz 2020. godine, poslanica Vuksanović Stanković raspolagala je sa mjesečnih (u prosjeku) 9.163 evra gotovine, pojedinih mjeseci.

Kada se sve stavi na papir, to izgleda ovako: Vuksanović Stanković je veći dio godine kao profesor Univerziteta Crne Gore primala 1.188 evra, a imala je i više drugih prihoda – 400 evra od Sindikalne organizacije Pravnog fakulteta, 2.125 na ime autorskih prava, a 3.677 od osiguranja, dok su njena poslanička primanja su varirala od 199 do 449 evra.

Pored svega navedenog, da „prčevitoj“ Vuksanović Stanković nije sve u gotovini, pokazuju primjeri i posjedovanja nepokretne imovine. Naime, takođe prema podacima iz 2020. godine, poslanica je vlasnica stanova od 60 i 100 metara kvadratnih, koje je stekla kupovinom.  

Postavlja se pitanje, odakle pravo Univerzitetu Crne Gore da dijeli kredite i pozajmice?!

Međutim, kako saznajemo, ovo je i ranije rađeno!

Naime, nije samo „prčevita“ Draginja bila gladna za novcem. Mnogi od njih su uzimali po čak 10.000 – 15.000 evra kredita i vraćali samo 1.000 – 2.000 evra, da bi posle toga njihov dug bio otpisivan, baš kao što je primjer sa „patriotkinjom“ Draginjom Vuksanović Stanković.

Neophodno je da novo rukovodstvo Univerziteta Crne Gore hitno pokrene istragu ko je dao dozvolu da Univerzitet podijeli 800.000 evra u 2020. godini

Izvor: portal IN4S

Povezane vijesti