Paunović Milačiću: Za nas se makar zna šta smo, Srbi iz Crne Gore, vi ste do juče bili suverenista

Burno je danas bilo na sjednici Skupštinskog odbora na kom se raspravljalo o uvođenju rođendana Njegoša kao državni praznik. Do rasprave je došlo kada je poslanik Marko Milačić optužio poslanicu SNP-a Miru Paunović da su “izdajnici izborne volje građana”.

“Od početka formiranja ove Parlamentarne većine nas je 40 bez Vas. Nikom od nas se ova Vlada ne dopada i svi ovdje redom su za promjenu ove Vlade osim Vas. Vi ste najuspješnija partija ovdje u Crnoj Gori, sve ste dobili od ove Vlade!”, optužila je Paunovićeva Milačića.

“Ono što Vi radite, i Vama slični, pravi od Parlamenta politički šou! Ovo što ste dobronamjerno nama inputirali da smo izdajnici izborne volje naroda, ne samo da nije korektno nego je skandalozno. Ja nikada neću biti ta, niti ja niti SNP neće izdati! Naročito ne zloupotrebljavajući govornicu kao repliku kolegi Martinoviću. Pročitajte sporazum, recite jedan član sa kojim niste saglasni. Opet tvrdim i kažem nije koalicija i nemojte da Vam se ponovi to da kažete.

Paunovićeva naglašava da SNP zna šta je, partija koja predstavlja Srbe iz Crne Gore.

“Nikada nisam bila suverenista, vi jeste! Nikada nisam palila tuđe zastave, vi jeste! Skakali ste po kolima, a ja nikad nisam skakala po kolima. Vi ste nekada bilo drugo, sad ste s nama, a niste s nama.”

Marko Milačić je burno reagovao na ove optužbe.

“I ja bih bio nervozan da sam morao ovo da potpišem”, dobacio je Milačić na šta mu je Srđan Pavićević iz CIVIS-a dobacio: “Ženu si zaposlio u Vladu, kako te nije sramota ovo da pričaš.”

Povezane vijesti