Paunović: Od poteza naših koalicionih partnera u Beranama će zavisiti vlast i u Nikšiću i u Mojkovcu

„Demokrate npr. prihvataju ruku SDP-a na Cetinju a ne žele da prihvate ruku SNP-a u Beranama“

Poslanica Socijalističke narodne partije (SNP) Milosava Paunović kazala je za BORBU da vlast u Nikšiću i u Mojkovcu, koju primarno čine Demokratski front (DF) i Demokrate, može zavisiti od toga hoće li SNP biti dio vlasti u Beranama ili ne.

SNP i dalje stoji pri svom stavu da je ruka ispružena svima za dogovor, osim DPS-u, za formiranje vlasti u Beranama. Od poteza naših koalicionih partnera u Beranama će zavisiti vlast i u Nikšiću i u Mojkovcu. Nadamo se da će naši partneri imati dovoljno političke mudrosti i da neće dozvoliti da političke opcije kod kojih „cirka“ pola odbornika, određuju i postavljaju uslove za formiranje vlasti u Beranama.“, kazala je ona.

Podsjećanja radi SNP je zajedno sa Demokratskim frontom (DF) i Demokratama već osam godina vršio vlast u Beranama, a SNP je dosad imao gradonačelnika u Beranama. Međutim, nakon formiranja manjinske vlade, Demokrate i dio Demokratskog fronta su izričiti da ne žele da SNP učestvuje u vlasti.

Paunović je naglasila da su na sceni dvostruki aršini i da u pojedinim gradovima mogu da vrše vlast sa SNP-om, a u Beranama navodno ne mogu.

Demokrate npr. prihvataju ruku SDP-a na Cetinju a ne žele da prihvate ruku SNP-a u Beranama. Nadamo se da naši dosadašnji politički partneri sa kojima smo vršili vlast Demokrate, a prvenstveno DF, nadamo se da neće ići sa sa našim protivnicima odnosno „Berane sad“ jer su do sad bili potpuno suprotstavljeni političkim stavovima i to bi bio vrlo loš politički potez.“, kazala je Paunović

Povezane vijesti