„Penzioner“ i “ počasni slavljenik sa Cetinja“: SPC je uvijek bila antidržavna crkva

“Već je ostala Crkva Srbije protiv onoga što se zove Crna Gora, ili da upotrijebim još goru formulaciju, protiv nesrba u Crnoj Gori”, kazao je on.

„Crkva Srbije radi 100 godina protiv Crne Gore. Ja znam da su kulturni spomenici bili ove države dok ih DPS nije nezakonito pripisao na Crkvu Srbije”, kazao je on i dodao da “Crkva Srbije nije iskoristila 100 godina da postane Crkva Crne Gore“, kazao je počasni predsjednik SDP Ranko Krivokapić, govoreći na na Nacionalnoj platformi za borbu protiv nasilnog ekstremizma koju Centar za demokratsku tranziciju (CDT) organizuje u saradnji sa Nacionalnim operativnim timom za borbu protiv nasilnog ekstremizma, terorizma, pranja novca i finansiranja terorizma, uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije.

Krivokapić je istakao, da sve vjerske zajednice u svim djelovima svijeta imaju karakteristiku da su protiv modernog.

“Imaju to što nije moderno što isključuje slobodu mišljenja, usuđujem se reći, što ima dogmu u sebi a ne slobodu. Nema nezavisne države bez svoje crkve. Da nije u Ustavu 1904. stajala autokefalna crkva mi bismo sad morali da je formiramo kao Ukrajina. Crkva Srbije radi 100 godina protiv Crne Gore. Ja znam da su kulturni spomenici bili ove države dok ih DPS nije nezakonito pripisao na Crkvu Srbije”, kazao je on i dodao da “Crkva Srbije nije iskoristila 100 godina da postane Crkva Crne Gore”.

“Već je ostala Crkva Srbije protiv onoga što se zove Crna Gora, ili da upotrijebim još goru formulaciju, protiv nesrba u Crnoj Gori”, kazao je on.

Izvor: IN4S

Povezane vijesti

Od ponoći skuplji benzin i eurodizel

Eurosuper 95 i 98 poskupiće po četiri centa, eurodizel za cent Ministarstvo energetike i rudarstva objavilo je nove cijene goriva, po kojima će eurosuper 95

Poginuo radnik Rudnika uglja u Pljevljima

Radnik Rudnika uglja Pljevlja poginuo je danas na radnom mjestu, saznajemo nezvanično iz Uprave policije. Do smrti je došlo prilikom demontaže elemenata na dizalici. Iz