„Penzioner“ i “ počasni slavljenik sa Cetinja“: SPC je uvijek bila antidržavna crkva

“Već je ostala Crkva Srbije protiv onoga što se zove Crna Gora, ili da upotrijebim još goru formulaciju, protiv nesrba u Crnoj Gori”, kazao je on.

„Crkva Srbije radi 100 godina protiv Crne Gore. Ja znam da su kulturni spomenici bili ove države dok ih DPS nije nezakonito pripisao na Crkvu Srbije”, kazao je on i dodao da “Crkva Srbije nije iskoristila 100 godina da postane Crkva Crne Gore“, kazao je počasni predsjednik SDP Ranko Krivokapić, govoreći na na Nacionalnoj platformi za borbu protiv nasilnog ekstremizma koju Centar za demokratsku tranziciju (CDT) organizuje u saradnji sa Nacionalnim operativnim timom za borbu protiv nasilnog ekstremizma, terorizma, pranja novca i finansiranja terorizma, uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije.

Krivokapić je istakao, da sve vjerske zajednice u svim djelovima svijeta imaju karakteristiku da su protiv modernog.

“Imaju to što nije moderno što isključuje slobodu mišljenja, usuđujem se reći, što ima dogmu u sebi a ne slobodu. Nema nezavisne države bez svoje crkve. Da nije u Ustavu 1904. stajala autokefalna crkva mi bismo sad morali da je formiramo kao Ukrajina. Crkva Srbije radi 100 godina protiv Crne Gore. Ja znam da su kulturni spomenici bili ove države dok ih DPS nije nezakonito pripisao na Crkvu Srbije”, kazao je on i dodao da “Crkva Srbije nije iskoristila 100 godina da postane Crkva Crne Gore”.

“Već je ostala Crkva Srbije protiv onoga što se zove Crna Gora, ili da upotrijebim još goru formulaciju, protiv nesrba u Crnoj Gori”, kazao je on.

Izvor: IN4S

Povezane vijesti

BiH: Pronađen kokain u paketima banana

Kokain su juče prilikom rada u skladištu pronašli u paketima banana radnici te odmah obavijestili svoga šefa, koji je pozvao vlasnika firme U Širokom Brijegu,