PES Berane se „ogradio“ od koncerta Beogradskog sindikata i izvođenja pjesama

Iz DPS Berane, juče su kritikovali održavanje koncerta Beogradskog sindikata na šta su se iz Pokreta Evropa sad oglasili saopštenjem kojim su se „ogradili“ od koncerta i izvođenja „nacionalističke ikonografije, i istim takvim pjesmama uz prepoznatljiv muzički repertoar, zastava druge države“ kako je navedeno u saopštenju DPS Berane.

„U obavezi smo da se osvrnemo na sinoćnji događaj, odnosno koncert grupe Beogradski sindikat koji je održan u okviru Thunder Festa, kao i na saopštenje Demokratske partije socijalista u kojem smo pomenuti“ stoji u saopštenju PES Berane koje je juče objavljemo na njihovom facebook profilu.

Oni su istakli da PES Berane ne participira u aktuelnoj vlasti, kao i da, kako kažu, nisu učestovali u izboru izvođača na pomenutom koncertu.

„Ne ulazeći u repertoar pomenutih izvođača, moramo istaći da je sinoćnji koncert okupio više hiljada građana, uglavnom mladih ljudi. Ti mladi ljudi su nažalost u godinama iza nas bili prinuđeni da napuste naš grad, naše Berane, u najvećoj mjeri zahvaljujući politici pomenutog DPS-a“ stoji u saopštenju PES Berane.

„Svjedočili smo nacionalističkoj ikonografiji, istim takvim pjesmama uz prepoznatljiv muzički repertoar, zastava druge države i ukazivanje sa same bine o “ugroženosti Srba” i potrebe za “povratkom kapele na Lovćenu”, veličanju jedne nacije i jednog naroda.

Ovakve provokacije na nacionalnoj osnovi nijesu ništa drugo do podrivanje multinacionalnog i multetničkog sklada u Beranama, ali i prst u oko građanskoj orijentaciji našeg grada i generalno Crne Gore“ stoji u saopštenju DPS Berane.

Povezane vijesti

Zeta dobija registarske tablice

Svi zahtјevi predati od 20. septembra, kako dodaju, dobiće nove tablice sa oznakama „ZT“ Područna filiјala MUP-a Golubovci će početi sa izdavanjem registarskih tablica za