PES: Nećemo podleći ničijoj namjeri da opstruira i odlaže proces formiranja vlade

U Pokretu Evropa sad su kazali da koalicija „Za budućnost Crne Gore“ olako „etiketira i optužuje one sa kojima bi navodno da sarađuju u novoj Vladi“

Iz Pokreta Evropa sad saopštili su da neće podleći ničijoj namjeri da opstruira i odlaže proces formiranja nove Vlade i tako ugrožava implementaciju njihovog ekonomskog programa.

Oni su to poručili odgovarajući na tvrdnje koalicije „Za budućnost Crne Gore“ da sada prihvataju ponudu mandatara Milojka Spajića za učešće u vladi.

Prethodno su iz tog političkog saveza rekli da je Spajić sa njima vodio lažne pregovore, kad je shvatio da su spremni da prihvate njegovu ponudu.

„Nakon jutrošnjeg manipulativog saopštenja ZBCG-a i javne optužbe na račun PES-a kako Milojko Spajić fingira pregovore, te da nije poslao nikakvu ponudu za učešće u 44. Vladi, imamo priznanje lidera ZBCG-a da ponuda postoji, koja je danas navodno prihvaćena“, navodi se u saopštenju.

Radi se, kako navode iz PES-a, o „jako neozbiljnom pristupu“ i dokazu da ZBCG olako etiketira i optužuje one sa kojima bi navodno da sarađuju u novoj Vladi.

„Jako je interesantno da ovo prihvatanje dolazi nakon što su se naslutili prvi obrisi 44. Vlade, poslije višestrukog odbijanja ponude, te mogućnosti da se izvršna vlast sastavi sa onima koji neće odugovlačiti proces i koji nemaju isti stav kao DPS po pitanju podrške mandataru. Nećemo podleći ničijoj namjeri da opstruira i odlaže proces formiranja nove Vlade i tako ugrožava implementaciju programa Evrope sad 2“, zaključuje se u saopštenju

(Vijesti)

Povezane vijesti

Od sjutra kreće akcija Stop inflaciji

Akcija Stop inflaciji 100+ počeće sjutra, a građane, prema najavama iz Vlade, očekuje sniženje cijena preko 100 artikala. Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma je u