PES odložio sastanak u Baru, Spajiću navodno ugrožena bezbjednost

Administrator viber grupe „Odbrana izborne bolje“ Neđeljko Peković u 16.10 časova je u govornoj poruci naveo da su navodno članovi Pokreta Evropa sad i glasači iz Bara „poslali više poruka u inboks i pozivaju sve ljude večeras… da se okupe u Baru svi oni koji su nezadovoljni ispred kancelarija Evrope sad“.

Zakazani sastanak Opštinskog odbora Pokreta Evropa sad (PES) Bar sa mandatarom Milojkom Spajićem, koji je trebao da bude održan u hotelu, u Baru večeras, otkazan je zbog najave protestnog okupljanja.

To je saopšteno nezvanično portalu Feral Bar iz vrha PES-a.

Prema istim navodima, iz PES-a su sa najavama protestnog okupljanja upoznali Upravu policije iz koje je stigao odgovor da je „procjena da mandataru može biti ugrožena bezbjednost“.

Uprava policije preporučila je da se sastanak odloži.

„Na protestno okupljanje ispred hotela pozivano je preko vajber grupe „Odbrana izborne volje“, i to od strane lica koja se protive formiranju Vlade, ako u njoj ne bude koalicija ZBCG. Argumentacija za okupljanje je bila u formi odbrane poslanice PES-a iz Bara Radinke Ćinčur od navodnih pritisaka mandatara Spajića da promijeni svoj stav oko formiranja Vlade“, dodali su izvori Feral Bar

Izvori Ferala su takođe kazali da je to bila „de fakto priprema reprize „cetinjskog scenarija“, samo sa sada sa drugačijim akterima“.

Povezane vijesti