Petru Ivanoviću skinut imunitet

Poslanici u Skupštini Crne Gore izglasali su skidanje imuniteta poslaniku Demokratske partije socijalista (DPS), Petru Ivanoviću.

Skupština nije odobrila da se pokrene krivični postupak protiv Dragana Krapovića, Vladana Raičevića, Milana Kneževića, Miluna Zogovića i Zdenke Popović.

Ivanović je u februaru saslušan u SDT-u u okviru istrage o nepravilnostima prilikom raspodjele i trošenja novca od poljoprivrednog kredita iz Abu Dabi fonda.

Administrativni odbor dao je odobrenje da se protiv Ivanovića može pokrenuti krivični postupak.

Odbor međutim nije dao odobrenje da se pokrene krivični postupak Dragana Krapovića, Vladana Raičevića, Milana Kneževića, Miluna Zogovića i Zdenke Popović.

Ivanović je, uoči glasanja, kazao da se već dva puta odrekao imuniteta i pozvao poslanike da to učine i sada.

„Prvi put na Javnom servisu pred svim građanima, a drug i put kada sam od svih članova Administrativnog odbora da podrži predmetnu inicijativu. Taj čin govori o meni i mojim ubjeđenjima o sopstvenoj krivici. Sada, isto činim i treći put. Pozivam sve kolege poslanike da se ujedine oko ove tačke i zajednički glasaju. Neka svako svoju podršku usladi sa sopstvenim motivima. Želim da vjerujem da ćemo se nakon toga, kao odgovornio ljudi, baviti principima“, kazao je Ivanović.

Povezane vijesti

U Kolumbiji ubijen Žabljačanin

Pogođen je sa tri hica, a tamošnje vlasti pokušavaju da identifikuju ubice uz pomoć snimaka sa nadzornih kamera Žabljačanin S.M ubijen je juče oko podne