Plav: Djevojčica priznala da godinu dana živi sa oženjenim čovjekom

Psiholog i socijalni radnik razgovorali sa djevojčicom, slučaj prijavila njena baba

Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju je po prijavi policije u Plavu razmotrilo slučaj četrnaestogodišnje djevojčice koju je, kako se sumnja, stariji Plavljanin odveo kod sebe kao drugu ženu.
Slučaj je prijavila baba djevojčice, a policija je protiv Plavljanina podnijela krivičnu prijavu za djelo vanbračna zajednica sa maloljetnim licem.

Sa djevojčicom su razgovarali psiholog i socijalni radnik, a ona im je potvrdila da već više od godinu dana živi sa tim čovjekom.

  • Nakon što je proučila slučaj, državni tužilac u VDT-u u Bijelom Polju Ljubinka Madžgalj proslijedila je predmet Osnovnom tužilaštvu u Plavu kako bi se utvrdila stvarna nadležnost u ovom slučaju. Za sada je sve u nadležnosti osnovnog tužioca, a ako se utvrdi da ima elemenata iz naše nadležnosti, mi ćemo pravovremeno reagovati i preuzeti slučaj – kazao je za „Dan“ portparol Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju Hasan Lukač.

Kako smo nezvanično saznali, urađen je i ljekarski pregled djevojčice i sada se čeka kakav će stav po ovom pitanju zauzeti VDT.

Djevojčica duže od godinu dana živi kod osumnjičenog Plavljanina, a i sada se nalazi kod njega. Kada je došla imala je svega 13 godina, a nedavno je napunila 14.

Javnost u Plavu je uznemirena zbog ovog slučaja o kojem je policija obaviještena tek prije 15 dana.

Izvor: portal Dan

Povezane vijesti

Lekić izlazi na crtu Đukanoviću?

Partiјe pobјednice na izborima 20. avgusta 2020. godine očigledno smatraјu da sadašnji predsјednik Crne Gore Milo Đukanović predstavlja naјveću smetnju konstituisanju njihove vlasti Dio parlamentarne