Plaža iz CG na listi najboljih za 2022.

Guardian je sastavio listu od 40 najboljih plaža za 2022. godinu – jedna je u Crnoj Gori. Ne, nije Sveti Stefan.

Riječ je o plaži Drobni pijesak, koja se nalazi u skrivenoj uvali ispod magistralnog puta između Svetog Stefana i Petrovca.

Crnogorska Budvanska rivijera je jedan od najvećih dragulja u zemlji. Plažu Drobni pijesak, malo dalje na jugu, karakteriše smaragdna voda okružena šumovitim planinama, suncobrani za iznajmljivanje, kao i dva restorana na plaži koji nude veliki izbor crnogorskih jela sa roštilja”, stoji u opisu Guardiana.

Na ovoj plaži uglavnom nema gužve, a more je tirkizno plavo i čisto – kupalište “Pura vida” na plaži Drobni pijesak nosilac je Plave zastavice.

Na samoj plaži, u more se uliva i potok sa izvorskom vodom, a ovdje možete i birati hoćete li uživati na pijesku ili stijenama, piše Zadovoljna.rs.

Do prije nekoliko godina na plažu Drobni Pijesak se moglo doći samo brodovima, a to je i danas najljepši, pa i najlakši način.

Brodići u sezoni redovno idu iz Budve i Petrovca. Ako idete kolima, na putu između Budve i Petrovca iz oba pravca naići ćete na saobraćajni znak “Drobni pijesak plaža“ koji pokazuje skretanje za plažu, a odatle se vozačima savjetuje poseban oprez.

RTCG

Povezane vijesti