Plužine: Željana i Dražen dobitnici nagrade „Branko Bane Blagojević“

Nagradu im je uručio predsjednik opštine Plužine Slobodan Delić

Ovogodišnji dobitnici nagrade „Branko Bane Blagojević“, koju dodjeljuje Opština Plužine, su Dražen Mićanović, najbolji učenik u osnovnom obrazovanju, i Željana Malović, đak generacije u Gimnaziji.

Njima je nagradu, koja se sastoji od diplome i novčanog iznosa od 350 eura, za najboljeg osnovca, i 600 eura, za đaka generacije u Gimnaziji, uručio predsjednik opštine Plužine Slobodan Delić.

Skupština Opština Plužine je u decembru 2009. godine donijela odluku o dodjeli nagrade za učenike generacije osnovne škole i gimnazije, a sredstva za novčani iznos se obezbjeđuju iz opštinskog budžeta.

Nagrada nosi ime mladog Pivljanina koji je iznenada preminuo u 20. godini, izuzetnog učenika i studenta, mladića koji je bio na ponos svih Pivljana i pred kim je bila svijetla budućnost u nauci.

Blagojević je bio učenik generacije plužinske osnovne škole, kao i prvog i drugog razreda Gimnazije. Bio je učesnik brojnih republičkih i saveznih takmičenja gdje je postigao izuzetne rezultate. U Italiji je završio treći i četvrti razred gimnazije, a bio je i izvanredan student građevine i arhitekture na Buknel univerzitetu u Americi

Povezane vijesti

Od sjutra kreće akcija Stop inflaciji

Akcija Stop inflaciji 100+ počeće sjutra, a građane, prema najavama iz Vlade, očekuje sniženje cijena preko 100 artikala. Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma je u