Počinje prijavljivanje za Program stručnog osposobljavanja

„Prijavljivanje za buduće korisnike Programa, elektronskim putem, preko portala eUprave, trajaće do 10. decembra 2022. godine, do 12 sati“

Ministarstvo prosvjete saopštilo je da će prijavljivanje korisnika za učešće u jedanaestom ciklusu Programa stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem početi sjutra (11. novembar) u 15 sati.

Prijavljivanje za buduće korisnike Programa, elektronskim putem, preko portala eUprave, trajaće do 10. decembra 2022. godine, do 12 sati. Podsjećamo da pravo na stručno osposobljavanje imaju lica sa stečenim visokim obrazovanjem koja nemaju radno iskustvo u određenom nivou obrazovanja i na evidenciji su Zavoda za zapošljavanje„, navodi se u saopštenju ovog vladinog resora.

Dodaju da stručno osposobljavanje korisnika traje devet mjeseci i priznaje se kao radno iskustvo u trajanju od 12 mjeseci i kao uslov za polaganje odgovarajućeg stručnog ispita sa stečenim visokim obrazovanjem.

Informacija o procedurama prijavljivanja se nalazi na internet stranicama eUprave, Uprave za ljudske resurse, Zavoda za zapošljavanje i Ministarstva prosvjete„, zaključuju iz Ministarstva prosvjete

Povezane vijesti