Podgorica: Napadnuti policajci, jedan udaran, drugi posječen

Podgorička policija uhapsila je dva osumnjičena muškarca

Policija je sinoć u Podgorici, u naselju Konik, namjeravala da kontroliše vozilo „golf“, međutim, vozilo se na znak policijskih službenika nije zaustavilo već je nastavilo kretanje.

  • Pripadnici policije su ga sustigli i zaustavili, te izdali naređenje licima iz vozila da izađu, a o koje naređenje se jedno od dva lica oglušilo, te su upotrijebljena sredstva prinude. Tom prilikom M.G. (24) pružio je aktivni otpor i policijskom službeniku zadao udarac u predjelu glave. Ova lica su dovedena u službene prostorije Centra bezbjednosti Podgorica, dok je policijski službenik odveden na ukazivanje ljekarske pomoći gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede u vidu frakture jagodične kosti- navedeno je iz policije.

Upoznat je nadležni tužilac u Osnovnom tužilaštvu u Podgorici po čijem je nalogu M.G. lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Osim toga, podgorička policija je juče upućena u ulicu Aleksandra Puškina, takođe u naselju Konik, gdje je pružala asistenciju radnicima Hitne medicinske pomoći.

  • Ovom prilikom lice D.E. je napalo policijskog službenika oštrim predmetom i on je zadobio povrede, a D.E. je savladan uz upotrebu sredstava prinude i lišen je slobode. Upoznat je tužilac koji je naložio da se protiv D.E. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti- rečeno je iz policije.

Izvor: portal Dan

Povezane vijesti