Podignuta optužnica protiv Zvicera, Lazovića, Milovića…

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo je optužnicu protiv bivšeg službenika ANB-a Petra Lazovića. Optužnicom su osim Lazovića, obuhvaćeni Radoje Zvicer, Ljubo Milović, Radoje Živković, Nikola Spasojević, Slobodan Kašćelan, Milan Vujotić, Duško Roganović, Radovan Mujović, Radovan Pantović i Nikša Perović. SDT je kao organizatora kriminalne grupe označilo Radoja Zvicera. Lazović se tereti za krivična djela u vezi s opojnim drogama, krijumčarenje, članstvo u kriminalnoj organizaciji, nedozvoljeno držanje oružja i eskplozivnih materija i produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) izjavilo je žalbu na rješenje sudije za istragu kojim je određeno jemstvo za Petra Lazovića. Ranije je sudija za istragu prihvatio predlog odbrane Lazovića – da ga uz jemstvo od 6,2 miliona eura u nekretninama i novcu bude pušten da se brani sa slobode.

Firma koja nudi jemstvo za Lazovića, prema podacima i registra privrednih subjekata u vlasništvu je Željka Garića.

Lazović je uhapšen 18. jula po nalogu SDT-a.

Tužilaštvo ga tereti da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, ali i da je kao član organizovane kriminalne grupe kavčani učestvovao u međunarodnom krijumčarenju kokaina, kao i da je odavao službene tajne kriminalcima

Povezane vijesti