Podijeljeno 10.000 sadnica šljive poljoprivrednim proizvođačima

Opština Berane je posredstvom Sekretarijata za poljoprivredu, turizam i vodoprivredu realizovala mjeru 4. Agrobudžeta za 2021. godinu. sa pozicije 4.1. Nabavka sadnica kontinentalnog voća.

„Vladalo je veliko intresovanje među poljoprivrednim proizvođačima koji su svoje zahtjeve podnijeli u predviđenom roku i tako ostvarili pravo na sadnice. Raspodjela sadnica je izvršena u krugu Sekretarijata 5. i 6. novembra pri čemu je podijeljeno 10.000 sadnica šljive STENLY, a obuhvaćeno 260 korisnika ove mjere“, kazao je sekretar za poljoprivedu Božo Premović.

Prema njegovim riječima ova mjera se realizuje duži niz godina i iz godine u godinu privlači sve veći broj zaintresovanih poljoprivrednih proizvođača – voćara sa teritorije naše Opštine.

Premović ističe da se ova mjera sprovodi u cilju revitalizacije postojećih i podizanje novih komercijalnih zasada voćnjaka.

Povezane vijesti

Pretežno sunčano, do 28 stepeni

U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano, a najviša temperatura vazduha iznosiće 28 stepeni. Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, poslijepodne