PODRŠKA POLITIKE SPASILA STVAR I POKAZALA SE KAO NEIZOSTAVNA

Kako Budiminfo saznaje, u ranim jutarnjim časovima premijer Zdravko Krivokapić je sazvao Vijeće za nacionalnu bezbjednost, gdje je od članova Vlade odbijen zahtjev predsjednika Vlade da se mitropolit Joanikije ustoliči na Cetinje.

Nakon toga, Krivokapić svjestan činjenice da nema podršku članova Vlade i da se nakon sastanka Vijeća za nacionalnu bezbjednost ustoličenje ipak neće održati na Cetinju, saziva političke subjekte iz vlasti – Demokratski front, Socijalističku narodnu partiju i Demokrate i traži podršku da se sprovedu zakonska rešenja i zaustavi pokušaj državnog udara, rušenja poretka i zabrane ustoličenja, ali samim tim i namjere da nastave dalje u rušenje vlasti.

Dolazi do dogovora između pomenutih političkih subjekata i do realizacije plana i ustoličenja mitropolita Joanikija tamo gdje i treba da bude ustoličen – na Cetinju.

Taj koncenzus koji je vladajuća većina postigla sinoć je primjer kako treba da se sarađuje na dobro države i građana, kao i u očuvanju mira i stabilnosti.
Takođe saznajemo da je i tokom noći upravo zbog političke podrške prevaziđena ozbiljna kriza u Vladi.

Svima je jasno da se sa rekonstrukcijom uz dogovor može do naprednije Vlade.

Piše: Budim Info

Povezane vijesti

U toku evakuacija zgrade Višeg suda

Sudije i svi zaposleni u Sudu su napustili zgradu U toku je evakuacija zgrade Višeg suda. Prema nezvaničnim informacijama radi se o dojavi da je

Danas sjednica Vlade

Kako je najavljeno iz Službe za odnose s javnošću, početak je zakazan u 14 sati Vlada Crne Gore danas će održati 32. sjednicu. Kako je najavljeno