Pokret Evropa sad: Postoje opstrukcije oko formiranja vlade unutar same partije

Iz PES-a navode da kontinuirani udari na Pokret nisu stali ni danas, kroz različite forme opstrukcija, ali samo sa jednim ciljem kako bi obesmisli ideju raznim neistinama i pokolebali građane zbog programa i društvenog preporoda u koji su dominatno vjerovali

Pokret Evropa sad (PES) potvrdio je da postoje opstrukcije oko formiranja vlade unutar same partije. U saopštenju za javnost oni su naveli da „proces formiranja vlade nije ni ovoga puta lak, što zbog eksternih, što zbog internih opstrukcija“.

Navode da će se u slučaju sastavljanja 44. Vlade voditi isključivo interesima građana.

– Na izborima parlamentarna lista predvođena PES-om osvojila je 26% podrške, što je bio pobjednički rezultat, međutim nedovoljno da se Vlada pravi samostalno. Građani su glasali na lokalnim, parlamentarnim i predsjedničkim izborima ne zbog bilo kojeg pojedinca u PES-u, već zbog misije unapređenja životnog standarda, afirmacije vladavine prava i ubrzanja evropskih integracija – dodaju u saopštenju.

Iz PES-a navode da kontinuirani udari na Pokret nisu stali ni danas, kroz različite forme opstrukcija, ali samo sa jednim ciljem – „obesmisliti ideju raznim neistinama i pokolebati građane zbog programa i društvenog preporoda u koji su dominatno vjerovali“.

– Međutim, bez obzira na sve okolnosti, u momentima galopirajuće inflacije i urušavanja standarda, građanima su potrebni konkretni rezultati, započeti programom Evropa sad 1. Za takav poduhvat, neophodni su nam građani, konstruktivni partneri u Vladi, ali i podrška međunarodne zajednice – dodali su.

Zato ćemo i narednih dana ulagati dodatne napore da dobijemo Vladu koja će realizovati program Evropa sad 2, jednako uspješno kao i program Evropa sad 1, poručili su u saopštenju

 

Povezane vijesti