POKUŠAO DA SPRIJEČI PLJAČKU, METAK U GRUDI BIO KOBAN

Radnik na obezbjeđivanju Nove pošte u Nikšiću Lj.Mrdak poginuo je pokušavajući da spriječi pljačku, a metak kojim su ga pljačkaši pogodili u grudi bio je koban po njega.

Premi izjavama očevidaca nakon što je ranjen Mrdaku su pokušali da pomognu, a hitna pomoć je brzo stigla i odvezla ga u nikšićku bolnicu.

Novac i ostale dragocjenosti, nikšićkoj pošti se dovozi u blindiranom kombiju. Obično u pratnji bude više lica iz obezbjeđenja. Jutros su ih bila trojica. Oko 9 časova su na parking iza nove pošte dovezli novac, koji je kako saznajemo u vrećama. Navodno, čim su radnici obezbjeđenja izašli iz auta nastao je has. Iz džipa bosanskih registarskih oznaka izašla su trojica maskiranih pljačkaša, po izjavi očevidaca, imali su duže kabanice, sa kapuljačama na glavi. Nosili su puške. Munjevitom brzinom su prišlu kombiju sa novcem. Obezbjeđenje su udarali kundacima i porskali biber sprejom. Dvojica zaštotara su pala od udaraca kundacima. Mrdak se uprkos tome opirao i uhvatio se u koštac sa jednim od napadača koji je onda pucao u njega iz nepostedne blizine.

Dok se jedan napadač borio sa Mrdakom druga dvojica su ubacivali džakove sa niovcem u džip koji su došli.

Nekoliko poštara je bilo na sporednom ulazu pošte, jer su čekali novac.

Prema saznanjima Mrdak je porijeklom iz Bijelog Polja, a živio je u Nikšiću. Oženjen je i ima sina i kćerku, a nedavno je dobio i unuče.

Izvor: portal Dan

Povezane vijesti

U Kolumbiji ubijen Žabljačanin

Pogođen je sa tri hica, a tamošnje vlasti pokušavaju da identifikuju ubice uz pomoć snimaka sa nadzornih kamera Žabljačanin S.M ubijen je juče oko podne