Policija procesuirala muškarca koji je prijavljen da je vrebao djevojčice

Podgorička policija procesuirala je muškarca koji je prijavljen da je vrebao djevojčice.

Kako saznajemo on se predstavio da je iz Srbije i da nije znao put do jedne škole. Kada su djevojčice prišle vozilu da mu objasne on im je navodno pokazivao neprimjeran sadržaj putem telefona i neprilagodno se ponašao.

Podsjećamo, o ovom slučaju pisao je i portal Roditelji.me.

Roditelji jedne desetogodišnje djevojčice podnijeli su juče prijavu protiv mladića, koji je, kako tvrde, zaustavio prethodnog dana u Ulici Buda Tomovića na Zabjelu, dok se vraćala iz škole „Oktoih“ i neprikladno se ponašao. Sudeći po onome što je djevojčica prenijela roditeljima, dok je sjedio u vozilu i razgovarao sa njom muškarac se samozodovoljavao, piše portal Roditelji.me.

Po prijavi ove porodice, kako piše pomenut portal, nakon što je u međuvremenu postalo jasno da su takav susret sa istim muškarcem u istoj ulici imala još neka djeca, on je sinoć identifikovan i uhapšen. Kao i u nekoliko prethodnih slučajeva, nadležni u tužilaštvu su i ovog puta procijenili da je riječ o prekršaju.

Prema navodima majke djevojčice, koja nas je kontaktirala, muškarac je jutros priveden u Sud za prekršaje, ali intervencijom advokata, koji je tražio i izuzeće sudije, postupak nije okončan, već odložen, a osumnjičeni je od jutros na slobodi.

Majka navodi da se sve desilo u 11. 45 časova, kada se njihova djevojčica vraćala iz škole. Vidjela je na ulici zaustavljeno manje bijelo vozilo i mlađeg muškarca na mjestu vozača.

„Spustivši prozor, upitao ju je gdje se nalazi škola „Vuk Karadžić“. Rekao je da je iz Srbije i da je došao po sestru, koja je u toj školi. Pitao je i da li u toj školi postoji fiskulturna sala, jer bi on trebao da tamo predaje. Iako se djevojčica nije u početku približavala vozilu, on je insistirao da mu objasni gdje je škola, koliko metara ima do tamo, kao i da li mu može to pokazati na mapi. U trenutku kada je prišla vozilu, kako bi mu navodno na mapi na telefonu pokazala kuda da ide, vidjela je da nema donji dio odjeće i da se dodiruje na nepriumjeren način. Na telefonu je bila slika gole ženske osobe“ prenosi majka piše Roditelji.me.

Djevojčicu je sve to veoma uplašilo, trkom se udaljila i o svemu odmah obavijestila roditelje.

Ubrzo su i njihove komšije i drugi roditelji saznali za sumnjivog mladića u blizini škole, pa su već narednog dana otišli da sačekaju djecu. Iz razgovora su saznali da je još jedna djevojčica doživjela istu traumu, a pretpostavljaju da možda sva djeca nijesu ni ispričala šta im se desilo na putu od škole do kuće, udaljenom svega oko 200 metara. Prema tvrdnjama roditelja koji su se juče zatekli u blizini škole, u isto vrijeme su zapazili isto vozilo. Iako su pokušali da mu priđu kako bi ga zaustavili ili bar vidjeli tablice, on je to primijetio i pobjegao im. To je učinio velikom brzinom, uz nekontrolisanu vožnju. Istog dana je priveden.

U blizini škole “Oktoih” i u prethodnim mjesecima je bilo sličnih situacija, nakon čega su roditelji tražili od Uprave policije da obezbijedi prisustvo njenih ppripadnika u dvorištu škole.

Izvor: portal Dan

Povezane vijesti

Promjenljivo i dosta toplo do 30 stepeni

Na sjeveru Crne Gore danas promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i dosta toplo vrijeme. Na jugu promjenljivo oblačno uz duže sunčane periode, a lokalno je