Polumaturanati OŠ „Vukašin Radunović“ iz Berana nastavljaju veselim stazama drugarstva, uspjeha i znanja

Radi se o jednoj izuzetno dobroj i uspješnoj generaciji učenika koja je pokazala zavidno znanje i primjerno vladanje tokom osnovnog obrazovanja, kazao je direktora škole Željko Golubović

Svečanim defileom centrom grada, 74 polumaturanta beranske Osnovne škole „Vukašin Radunović“ ozvaničili su završetak osnovnog obrazovanja.

Oni su na početku šetnje, praćeni pozdravima rodbine i brojnih sugrađana, napravili zajedničku fotografiju ispred zgrade Opštine, odakle su poslali poruku da će i u narednom periodu koračati veselim stazama drugarstva, uspjeha i znanja.

Svršeni osnovci pomenute škole su nakon toga, prolazeći gradom, cijelo vrijeme pokazivali da u sebi nose duhovni sjaj i da su spremni da na pravi način odgovore budućim životnim izazovima.

A da se radi o uspješnoj generaciji đaka potvrdio je i direktora škole Željko Golubović, rekavši da su u pitanju učenici čije dalje školovanje, na puti uspjeha i prosperitera, iziskuje veliki rad i odgovornost.

-Radi se o jednoj izuzetno dobroj i uspješnoj generaciji učenika koja je pokazala zavidno znanje i primjerno vladanje tokom osnovnog obrazovanja. Međutim, žao mi je što su ovi učenici, zbog epidemije virusa korona, morali dobar dio svog školovanja da provedu u svojim kućama, prateći nastavu na jedan specifičan način.

To je svakako uticalo da ostanu uskraćeni za određene pogodnosti koje pruža regularni nastavni proces. Zato će u narednom školovanju morati dosta da rade kako bi nadoknadili izgubljeno. Uz taj dodatni rad, siguran sam, da će uspjeh ovih učenika biti zagarantovan – naveo je Golubović.

On je svršenim polumaturantima poželio da izrastu u uspješne odgovorne i srećne ljude.

Želim da učenici nastave da postižu dobre rezulatate i da vremenom postanu uspješni ljudi koji će biti od koristi sredinama u kojima budu živjeli i radili. Zato im želim puno sreće, u nadi da neće zaboraviti školu u kojoj su naučili prva slova i da će davati doprinis razvoju svog zavičaja – naglasio je Golubović

 

Izvor: Dan/Darko Jovović

Povezane vijesti