Ponovno glasanje na cetinjskom biralištu, do 11 sati izlaznost 27,08 odsto

Na biralištu „Lovćenski partizanski odred“ II upisana su 672 birača, a na izborima 11. juna glasalo je njih 363, odnosno 54 odsto

Danas se na Cetinju održava ponovno glasanje na biračkom mjestu „Lovćenski partizanski odred“ II.

Do 11 sati glasalo je 182 birača, odnosno 27,08 odsto, saopšteno je iz Centra za monitoring i istraživanje (CeMI).

Glasanje je ponovljeno nakon što je Ustavni sud usvojio žalbu Socijaldemokratske partije (SDP) protiv rješenja Državne izborne komisije i naložio Izbornoj komisiji Prijestonice da ponovi izbore na tom biračkom mjestu.

Na biralištu „Lovćenski partizanski odred“ II upisana su 672 birača, a na izborima 11. juna glasalo je njih 363, odnosno 54 odsto.

SDP je žalbu podnio zbog, kako su kazali, nepoklapanja broja kontrolnih listića sa brojem birača koji su identifikovani u izvodu iz biračkog spiska da su glasali.

Na izborima 11. juna, na pomenutom biralištu, koalicija Zajedno osvojila je 125 glasova, SDP 122, a Pokret Evropa sad 49 glasova.

SDP-u je za parlamentarni status potrebno dodatnih 295 glasova.

Koalicija Hrabro se broji, koju čine Demokrate i Građanski pokreta URA, osvojila je 40 glasova, Hrvatska građanska inicijativa osam, a Pokret Preokret i koalicija Za budućnost Crne Gore po četiri.

Socijalistička narodna partija i Albanska Alijansa osvojile su po dva glasa, lista Mi možemo jedan, dok je nevažećih listića bilo šest

Povezane vijesti