POPOVIĆ- SAMARDŽIĆ: SPAJIĆ NE ODGOVARA, NAJAVLJENI PLAN O POVEĆANJU ZARADA DIO PREDIZBORNE KAMPANJE?

Predsjednica Sindikata Milena Popović Samardžić, kazala je da se Sindikat doktora medicine raduje svakoj vijesti o poboljšanju životnog standarda građana, ali je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, predstavljanjem plana kojim je najavljeno povećanje zarada, ostavio brojne dileme i pitanja na koje je neophodno dati odgovor.

Ona je, istakla da su još 30. septembra Spajiću uputili set pitanja, kako bi se uvjerili da iza najave o povećanju zarada u zdravstvu stoji temeljna analiza i ostvariv plan, ali da do danas odgovore nisu dobili.

„Nakon njegovog javnog nastupa ostalo je mnogo dilema, pitanja na koje bismo željeli odgovor, u nadi da najavljeni plan nije dio neke predizborne kampanje, čega se plašimo, nego ostvariv plan i da se ne krije namjera da se građani i zdravstveni radnici dovode u zabludu“, ističe Popović Samardžić.

Kazala je da je neophodno znati na koji način se planira finansirati zdravstveni sistem.

„Kada smo vodili razgovore s njim, naš zahtjev za povećanje zarada ljekarima na godišnjem nivou iznosio je 10 miliona i nama je ministar tada rekao da nema dovoljno novca da obezbijedi u budžetu, pa se pitamo na koji način planira obezbijediti 300 miliona“, kazala je Popović Samardžić.

Povezane vijesti

Pretežno sunčano, do 28 stepeni

U Crnoj Gori danas će biti pretežno sunčano, a najviša temperatura vazduha iznosiće 28 stepeni. Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, poslijepodne