Poslanici danas o zakonima koje je Milatović vratio na ponovno odlučivanje

Zakazane su dvije sjednice

Poslanici će danas raspravljati o zakonima koje je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović vratio na ponovno odlulčuvanje.

Prva sjednica vanrednoj zasijedanja u 2024. godini zakazana je za 13 časova, a na dnevnom redu su izmjene Zakona o finansiranju lokalne samouprave. Poslanici će na drugoj sjednici, koja je zakazana pola sata kasnije, ponovo odlučivati o zakonu o izmjeni i dopunama Zakona o privrednim društvima.

Na dnevnom redu je ponovo trebalo da budu i izmjene Zakona o elektronskim komunikacijama, ali ih je juče povukla poslanica Zdenka Popović, koja je bila predlagač tog akta.

– Nakon konsultacija i razgovora sa potpredsjednikom Vlade Crne Gore za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove gospodinom Bečićem, potpredsjednikom Vlade i ministrom ekonomskog razvoja gospodinom Djeljošajem, kao i ministrarkom evropskih poslova gospodjom Gorčević, a imajući u vidu stav Evropske komisije, povlačim kao ovlašćeni predlagač Predlog zakona o elektronskim komunikacijama, saopštila je Popović.

Kako je objasnila, bez obzira što smatra da se radi o dobrom zakonskom rješenju, sa željom da da određeno vrijeme da se Evropska komisija upozna sa prednostima ovog Zakona, povlači ovaj predlog kako ne bi dozvolili da politički subjekti unutar zemlje manipulišu sa stavovima Evropske komisije

Povezane vijesti

Sjutra na snazi narandžasti meteoalarm

Jutarnja temperatura vazduha od 0 do 9, najviša dnevna od 6 do 16 stepeni Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore izdao je narandžasti meteoalarm