POSLANICI EVROPSKOG PARLAMENTA TRAŽE ISTRAGU I ĐUKANOVIĆA

Poslanici Evropskog parlamenta pokrenuli su predlog za donošenje Rezolucije o Pandorinim dokumentima i pozivaju vlasti uključenih država da sprovedu odgovarajuće istrage. Među političarima koji se pominju je i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

  • Žalimo zbog činjenice da su se brojni političari, uključujući donosioce odluka na visokom EU nivou našli u Pandorinim dokumentima, i pozivamo vlasti uključenih država članica da sprovedu odgovarajuće istrage o mogućim prekšajima. Posebno žalimo zbog činjenice da političari poput Andreja Babiša, premijera Češke i Nikosa Anastasiadesa, predsjednika Kipra, koji su u Evropskom Savjetu, takođe Vopkea Hoekstru, ministra finansija Holandije, Ilhama Alijeva, predsjednika Azerbajdžana, bivšeg britanskog premijera Tonija Blera, Mila Đukanovića, predsjednika Crne Gore i bivšeg malteškog ministra i bivšeg povjerenika EU Džona Dalija – navodi se u predlogu poslanika EP.

Dodaje se da su svi političari pomenuti u Pandorinim dokumentima navodno povezani sa ofšor kompanijama u više država.

Napominjemo, Specijalno državno tužilaštvo je početkom mjeseca formiralo predmet povodom navoda Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) da su aktuelni predsjednik države Milo Đukanović i njegov sin Blažo 2012. godine sklopili tajne ugovore o upravljanju njihovom imovinom, skrivajući se iza komplikovane mreže povezanih kompanija iz Velike Britanije, Švajcarske, Britanskih djevičanskih ostrva, Paname i Gibraltara.

Povezane vijesti