Potpredsjednik Vlade Šćekić: Mir Božiji, Hristos se rodi!

Porodična okupljanja, milosrđe i čin praštanja su vrijednosti koje čine ovaj praznik posebnim.

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dragoslav Šćekić prisustvovao je nalaganju badnjaka ispred manastira Đurđevi Stupovi, a potom uputio čestitke povodom Badnjeg dana i Božića.

Njegovu čestitku prenosimo integralno:

“Njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom g. Porfiriju, Mitropolitu crnogorsko-primorskom g.Joanikiju, episkopu budimljansko-nikšićkom g. Metodiju,sveštenstvu, monaštvu i vjernicim Srpske pravoslavne crkve srdačno čestitam Badnji dan i Božić, uz iskrenu želju da veliki praznik proslavite u miru, radosti i blagostanju.
Neka Badnji dan i Božić donesu mir, spokoj i toplinu zapaljenog badnjaka koju nam Hristos daje i u Vitlejemskoj pećini, ali i u svakom našem domu.Neka svetlost koju nam daje predstavlja toplinu mira Božjeg koju je Hristos donio ovdje na svijet među svoje vjernike.
Sjećanje na sječenje i loženje badnjaka u djetinjstvu donosi toplinu i unosi radost u naša srca i trenutke kada se okupljaju porodice i zajedno slave Božić sa najljepšim vjerskim običajima i obredima, koji simbolizuju rađanje novog života, djece i djetinjstva, roditeljstva, očinstva i materinstva. Svi ti običaji imaju isti cilj – da se moli, sačuva i uveća porodica. Porodična okupljanja, milosrđe i čin praštanja su vrijednosti koje čine ovaj praznik posebnim.
Uz iskrenu želju da Božić donese mir među ljudima i dobru volju, toleranciju i čovjekoljublje, solidarnost, poštovanje i mir u svijetu i sve one vrijednost koje su ključne za izgradnju boljeg društva u kojem se svi osjećaju voljenim i podržanim, uz radosni pozdrav – Mir Božiji, Hristos se rodi”, poručio je Šćekić

Povezane vijesti