Potpredsjednik Vlade Šćekić na Kongresu Demokrata: Zajedništvo i jedinstvo potrebni građanima Crne Gore!

Potrebna nam je socijalna odgovornost, ekonomski prosperitet, ali prije svega nam je potrebna pravna država. Da bi postigli nivo pravne države i odgovornosti, moramo biti zajedno. Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije nije jednostavna, ona zahtijeva odgovornost, jedinstvo i zajedništvo i ogromno povjerenje“

Treći redovni Kongres Demokratske Crne Gore održava se danas u Danilovgradu pod sloganom „Čista posla“.

Preko 1.800 učesnika Kongresa biraće predsjednika Demokrata, Statutarnu komisiju, Nadzorni odbor i Glavni odbor od 125 članova.

Kongresu prisustvuju premijer Milojko Spajić, potpredsjednik Vlade Dragoslav Šćekić, potpredsjednik Skupštine Crne Gore Boris Pejović, funkcioner Nove srpske demokratije Slaven Radunovć, zamjenica gradonačelnice Podgorice Jelena Borovinić Bojović, lider Demosa Miodrag Lekić, funkcionerka GP URA Ana Novaković Đurović, funkcionerka DNP Maja Vukićević, ministar javne uprave Maraš Dukaj…

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić (SNP) je kazao da nikada nije potrebnije jedinstvo i zajedništvo građanima Crne Gore nego danas.

„Građanima su potrebne istinske promjene koje smo tada (2020) obećali“, kazao je Šćekić.

Dodao je da imaju i obavezu da danas u ovoj složenoj situaciji, građanima daju istinske promjene, koje su obećali.

Potrebna nam je socijalna odgovornost, ekonomski prosperitet, ali prije svega nam je potrebna pravna država. Da bi postigli nivo pravne države i odgovornosti, moramo biti zajedno. Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije nije jednostavna, ona zahtijeva odgovornost, jedinstvo i zajedništvo i ogromno povjerenje“, istakao je potpredsjednik Vlade.

Ističe da je siguran da će u ovoj Vladi biti povjerenja i da će put prema pravnoj državi biti nedvosmislen, te da ćemo predlagati i sloviti za najbolje pojedince koji će dati tom putu veliki zamah.

Vjerujem da će Demokratska Crna Gora na tom putu imati volje i snage da se drži zajedništva i povjerenja. U to ime,u ime budućih dobrih puteva, u ime pravde, u ime socijalne odgovornosti, u ime ekonomskog prosperiteta, u ime puta Crne Gore prema Evropskoj uniji, želim vam mnogo sreće„, zaključio je potpredsjednik Vlade.

Povezane vijesti

Vlada u petak o Brđaninu

Komisija proslijedila izvršnoj vlasti Šaranovićev predlog za razrješenje direktora Uprave policije Vlada Crne Gore odlučivaće na sjednici u petak o razrješenju šefa policije Zorana Brđanina,