POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV SLAVOLJUBA STIJEPOVIĆA

Optužnicu protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića, koju je Specijalno državno tužilaštvo podiglo, potvrdilo je Vijeće Višeg suda u Podgorici.

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević ranije ovog mjeseca zatražila je da Viši sud potvrdi optužnicu. Sa druge strane Stijepovićev branilac, advokat Lazar Aković, predložio je sudu da donese rješenje kojim se obustavlja krivični postupak.

Vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici, do sada je dva puta donosilo rješenje kojim se obustavlja krivični postupak protiv Stijepovića, koji je u aferi “Koverta” optužen za pranje novca u saizvršilaštvu.

Optužnica protiv Duška Kneževića i ostalih okrivljenih potvrđena je istim tim rješenjem.

Stijepović je naveo da protiv njega nije ponuđen nijedan dokaz za pranje novca i da je jasno da nije ni mogao učestvovati u izvršenju ovog krivičnog djela, jer nije poznavao ostale okrivljene, osim Kneževića.

”Nijesam ostvario ni posredan, ni neposredan kontakt sa okrivljenima… Nijedan od okrivljenih nije pomenuo moje ime… Nisam znao, niti sam mogao znati da je novac stečen od kriminalne djelatnosti. Jer nisam mogao pomisliti, a kamoli povjerovati da je u oktobru 2016. godine, ugledni biznismen Duško Knežević, kako je tada važio, bavio se kriminalnom djelatnošću. Moje uloge u konvertovanju dolara u eure nema i nisam znao ko će i gdje će se novac konvertovati.“ rekao je Stijepović

Povezane vijesti