Potvrđena optužnica protiv Hrapovića, Antovića i Kneževića

Viši sud u Podgorici potvrdio je otpužnicu protiv Kenana Hrapovića, Nikole Antovića i Mira Kneževića, bivšeg ministra i činovnika u Ministarstvu zdravlja, kojom im se na teret stavlja zloupotreba službenog položaja uz nesavjestan rad.

Vijeće Višeg suda odlučivalo je po tužbi oštećenog Mirka Mijajlovića predsjednika NVO Grupe za razvoj i unapređenje sporta – Grus Podgorica, od 25. juna 2020. godine, koja je izmijenjena 2. septembra 2021.

„Potvrđuje se optužnica oštećenog kao tužioca Mirka Mijajlovića predsjednika NVO Grus Podgorica od 25. 06. 2020., koja je izmijenjana 2.09. 2021. godine, a kojom se okrivljenima Kenanu Hrapoviću i Nikoli Antoviću stavlja ne teret izvršenje krivičnog djela zloupotreba službenog položaja iz čl.416 st.3 u vezi sa st.1 Krivičnog zakonika Crne Gore, a okrivljenom Miru Kneževiću krivično djelo zloupotreba službenog položaja iz čl.416 st.2 u vezi st.1 Krivičnog zakonika Crne Gore i krivično djelo nesavjestan rada u službi iz čl.417 Krivičnog zakonika“, navodi se u Rješenju Višeg suda.

Podsjećamo bivšeg ministra zdravlja u Vladi Crne Gore Kenana Hrapovića, nekadašnjeg sekretara u Ministarstvu zdravlja i predsjednika Komisije za raspodjelu sredstava NVO za 2018. i 2019. godinu Antovića i dr Kneževića, direktora Direktorata za javno zdravlje, u privatnoj optužnici koju je podigla NVO Grupa za razvoj i unapređenje sporta GRUS, optužuju da su tokom 2018. i 2019. godine, zloupotrijebili službeni položaj, uz nesavjestan rad u službi.

Iz ove NVO su tvrdili da je Hrapović sa saradnicima protivno zakonima, uredbama i pravilniku imenovao člana Komisije za raspodjelu sredstava NVO u oblasti prevencije hiv/aids, koji je bio u konfliktu interesa.

Povezane vijesti