Potvrđena optužnica protiv Stijepovića u aferi „Koverta“, kreće novo suđenje

Stijepović (DPS) je okrivljen za pranje novca u slučaju „Koverta“, a termin suđenja, po navodima Akovića, još nije poznat.

Viši sud potvrdio je optužnicu protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića, saopštio je za Portal RTCG Stijepovićev advokat Lazar Aković. Stijepović (DPS) je okrivljen za pranje novca u slučaju „Koverta“, a termin suđenja, po navodima Akovića, još nije poznat.

Prethodno je krivični postupak protiv Stijepovića dva puta obustavljan, odlukama Višeg suda.

Afera „Koverta“ odnosi se na tajni snimak koji je biznismen Duško Knežević prezentovao 2019. godine, a na kojem se vidi Stijepović u trenutku predaje navodno oko 100.000 eura za finansiranje kampanje Demokratske partije socijalista (DPS), čiji je lider tada bio Milo Đukanović, uoči izbora 2016. godine. Snimak je u januaru 2019. godine objavio portal „in4s“.

Ubrzo potom, pokrenut je postupak protiv Stijepovića.

Viši sud je u martu 2021. godine potvrdio optužnicu protiv Kneževića, koji se nalazi u Velikoj Britaniji, i još pet osoba – Branislava Todorovića, Živka Šljivančanina, Tamare Krdžić, Gorana Grujovića i Tomice Knežević, zbog istog krivičnog djela i zbog pranja novca u saizvršilaštvu.

Stijepoviću se na teret stavlja krivično djelo pranje novca u saizvršilaštvu.

I poslanik Evropskog parlamenta (EP) Tonino Picula predao je nedavno amandman na nacrt izvještaja o Crnoj Gori u kome se navodi da treba obezbijediti epilog slučaja „Koverta“.

(RTCG)

Povezane vijesti