Predsjednica Skupštine najavila parlamentarni dijalog o imenovanju VDT-a sudija Ustavnog suda i članova Sudskog savjeta

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović pozvaće lidere parlamentarnih partija da 8. jula razgovaraju o imenovanjima čelnika pravosuđa

Ona je kazala da, otkad je preuzela čelnu funkciju u najvišem zakonodavnom domu, njena namjera bila da pospješi i pokrene parlamentarni dijalog na temu dogovora i obezbjeđivanja kvalifikovane većine za imenovanja Vrhovnog državnog tužioca (VDT), sudija Ustavnog suda (US) i članova Sudskog savjeta.

”Pitanje političkog dijaloga predstavlja kontinuirani proces na kom radim od trenutka izbora na čelo crnogorskog parlamenta. Shodno tome, planirano je da predsjednike parlamentarnih partija pozovem na razgovor o ovim temama 8. jula”, rekla je Đurović odgovarajući na pitanje da li će pokrenuti parlamentarni dijalog, na šta ju je juče pozvala poslanica Socijaldemokratske partije (SDP), Draginja Vuksanović-Stanković.

Raduje me posvećenost šefice kluba poslanika SDP – Liberalna partija i, u tom smislu, očekujem da će se predsjednik SDP-a odazvati pozivu na sastanak”, istakla je Đurović.

Izvor: Vijesti online

Povezane vijesti

UP objavila hronologiju dešavanja na Cetinju

„U interesu javnosti, ukazujemo da na osnovu prikupljenih saznanja postoje indicije, zasnovane na iskazima lica iz neposrednog okruženja V.B., koje su ukazivale na promjene u